Arkiver

EventsNyheder

Hyper Island alumner løb med gevinsten til IDEAID

Foto af Mads Kragh Pultz

Der var en intens og koncentreret stemning på Kforum for studerende i weekenden, hvor 50 entreprenante sjæle fra det meste af verden var samlet i en god sags tjeneste til det første IDEAID Hackathon.

Briefet fra udviklingsorganisationen IBIS var simpelt. Befolkningen i Ghana har brug for at blive hørt, når de oplever problemer i forbindelse med den voldsomme minedrift i landet. Deltagerne skal bruge kvantitativ data til at dokumentere lokale problemer og skabe nationale politiske forandringer.

marshmallowIDEAID

Deltagerne begyndte gruppearbejdet med “Marshmallow-testen”, hvor de skulle bygge et tårn af spaghetti og skumfiduser så højt som muligt. Derefter var der øl og musik fra Gartenhaus til at inspirere deltagerne til en løsning.

Se SPEKTRUMCPHs video fra fredagens aktiviteter her.

 

Pitchtraining og koncentration Lørdag eftermiddag var ideerne så godt som færdig-researchede, og grupperne var gået videre til den tekniske del af udfordringen. Grupperne bestod af mennesker med vidt forskellige baggrunde lige fra digital data strategi over design og innovation til en “komponist med mere”. Det var både en fordel og en udfordring for grupperne. GruppeIDEAID De fik en tiltrængt pause (og en venlig påmindelse om søndagens begivenheder) da pitch-coach Zenia Francker fra Founders House gav dem en introduktion og en række håndgribelige værktøjer til det perfekte pitch.

“Jurys love to be needed” var et af Zenia Franckers hovedbudskaber. Altså man må aldrig være for selvfed i sit pitch. ZeniaFranckerIDEAID

Se hvordan lørdagen forløb ifølge SPEKTRUMCPH her.

Og vinderne er

Eventet holdt flyttedag søndag og rykkede over gaden til Republikken for at kåre weekendens vindere. Det var en pristigefyld jury bestående af Tine Thygesen fra Everplaces og Founders House, Phil Chambers fra Podio og Pelle Martin fra Spring/Summer. Foruden selvfølgelig Morten Blomqvist som repræsenterede IBIS. PitchIDEAID Dommerne fandt vindere i tre kategorier: Best Hack, Best Design og Grand Prize.

Vinderne af Best Hack og dongles fra Airtame blev Galamsey Digest, som lavede en form for LinkedIn site for minearbejdere, som er ansat i illegale miner, men gerne vil arbejde legalt.

Vinderne af Best Design og en Narrative device blev The Watchmen, som ville lave at brand for de mennesker i Ghana, som rapporterer problemer med minedriften, så det bliver mere attraktivt at gøre det.

Og endelig blev vinderne af en rejse til Ghana, hvor de skal implementere deres ide, Be Cool Stay In School, som vil få lærere til at rapportere fald i skoleelever, og krydse informationen med antallet af miner i nærheden for dermed at påvise en sammenhæng. Gruppen bestod af Rikke, Itai og Jesper som er tidligere elever fra Hyper Island, og Mark som er freelance webdesigner fra Aalborg. 

Trendsonline ønsker vinderne tillykke og glæder os til at følge med i hvordan projektet spænder af på IDEAIDs facebookside.

Skriv et svar