Arkiver

Nyheder

Mange startups snyder sig selv i SKAT!

Sved på panden og klamme håndflader. Det er tid til at indberette SKAT. Men hvad kan trækkes fra, og hvad kan ikke trækkes fra?

SKATs jungle af fradragsregler kan give mange startups sved på panden. Spørgsmål om revision, økonomi eller virksomhedsjura er før eller siden væsentlige punkter for startups, men også ofte spørgsmål, der får de fleste i en angstlignende tilstand. Men nu er der hjælp at hente! StartupSteps er på markedet med et videokursus, der skal gøre regnskab og administration af skattefradrag så let som muligt for iværksættere og selvstændige.

images”Vores motivation udspringer af misforholdet mellem startups faktiske behov for f.eks. økonomisk rådgivning og prisen på disse ydelser. Som ny virksomhed kan det være svært at få tilstrækkelig sparring fra bl.a. jurister og revisorer, dels grundet det mindre rådighedsbeløb og dels grundet rådgivernes åbningstider. Som konsekvens undgår mange nye og små virksomheder således at få den nødvendige professionelle assistance. Vi mener, der er behov for et nyt format”, fortæller Brian Gjerstrup, CEO i StartupSteps.

”Vi vil gerne hjælpe startups med at træffe de rigtige valg – og dette mener vi, at vi kan med en just-in-time service baseret på video.”

Video, som medie, er en hurtig og enkel formidlingsform, som måske er mere optimal for den passionerede iværksætter. Videokurset kan tages i præcis det tempo, der passer én bedst. Endda om natten, hvis der skulle være lyst til det – som køber, er man nu ikke begrænset af stramme tidsplaner, weekender, ferier og helligdage.

”Vi vil gøre op med et oldgammelt format, hvor man sidder 1-1 ved et skrivebord og skal have mange penge op af lommen, før man får den konkrete viden, man har brug for nu og her. Helt slemt er det, når startups får en regning på ’specialiseret individuel rådgivning’, men i virkeligheden har fået en standard service trukket op af skuffen”.

Videokurset giver et let overblik over de fradragsregler, de fleste startups har brug for at kende til uden at skulle bruge timevis på at lede efter svar i bøger eller bruge massevis af kroner på at spørge en revisor.

Modellen bygger på en klassisk tilgang til e-learningsprodukter. Kurset er et lettilgængeligt opslagsværk, som man kan have lige ved hånden, når regnskaberne skal ordnes. Med videokurset følger også adgang til regneark, der letter rejseafregninger, beregning af årets afskrivninger og kilometerregnskabet betragteligt.

”Det kan f.eks. være et Excel-ark med låste formler til at plotte dine tal ind i, så du sikkert og nemt kan beregne dit skattefradrag. I pakken er der materiale for både regnskabsåret i 2013 og 2014.”

Professional assistance til en fordelagtig pris
StartupSteps har erkendt, at der er behov for faglige partnervirksomheder, der ved en masse om de specifikke emner, som startups beskæftiger sig med.

“Vi kender miljøet – men er naturligvis ikke eksperter i revision og virksomhedsjura. Derfor har det været naturligt at indgå i et samarbejde med Regnskabsskolen.”

Regnskabsskolen4

”At vi partner op med eksperter på området gør, at vi kan påvirke markedet således, at der bliver en lavere indgangsbarriere for startups, og at det bliver lettere for dem at få adgang til professionelle services og tilgangen til den nødvendig økonomisk og finansiel rådgivning.”

En smagsprøve på videokurset på StartupSteps kan ses her.

Kurset koster 595,- kr. og er naturligvis fradragsberettiget, slutter Brian Gjerstrup.

Skriv et svar