Arkiver

Nyheder

Udlejningportalen Lejdet.dk satser stort på udlandet

Det er efterhånden noget tid siden, at Lejdet.dk launchede deres startup med ambitionen om at blive danmarks største portal for formidling af lejeartikler – nu går de efter at blive de største i Europa.

Lejdet.dk vokser hele tiden og succesen er ikke kommet af sig selv. For på vejen har iværksætterne bag Lejdet.dk Kasper Honoré og Søren Nielsen været ude at rykke ved os danskere og vores syn på at leje i modsætning til at eje. De har taget kampen med forsikringsselskaberne og er snart klar med et ekstra sikkerhedsnet til udlejerne – og de er nu klar til at tage konceptet videre til udlandet.

Rykker samfundet i en ny retning
Den største udfordring, som teamet bag Lejdet.dk har mødt, har som sådan ikke noget med udlejning at gøre.  Det har været langt sværere at rykke ved de  samfundsbaserede problemstillinger i form af modvillighed mod forandring. Heldigvis, fortæller Kasper Honoré, er der så småt ved at ske de første forandringer i samfundet, selvom han mener, at der er nogle socialklasser, som hurtigere har set fordelen ved at leje end andre.

“Vi er kommet godt fra start, dog har folk en kende svært ved at omstille sig fra brug-og-smid-væk kulturen – med mindre, der er et økonomisk incitament. Vi har på lidt over et år fået ca 800 erhvervsudlejere og 5000 private. Vores vækst blandt private er konstant og eksponentielt voksende. Dog ville et heftigt markedsføringsapparatus i ryggen være en markant fordel,” fortæller Kasper Honoré.

Ud over denne omstilling i befolkningens mentalitet mærker teamet også modstand fra det etablerede og konforme marked, der unægteligt står til at miste en betydelig del af deres indtjeningsgrundlag, når folk begynder at dele deres ejendele, i stedet for at alle køber en græsslåmaskine hver især.

Skubber til dansk forsikringspolitikKasperHonoré
I april måned lancerer Lejdet.dk deres forsikringstiltag, og dermed bliver Lejdet.dk ikke kun den største, men også mest sikre side for udlejningsartikler. Kasper Honoré fortæller dog for god ordens skyld, at de endnu ikke har haft et eneste tilfælde af tvister mellem lejer og udlejer, hvilket han ser som et tegn på, at vi danskere har respekt for hinanden og hinandens ting.

Fungerer deleøkonomi i andre lande end Danmark
Lejdet.dk satser stort på udlandet, og de har allerede en partner i USA, som skal introducere deres koncept for Amerikanerne. Der er i alt 18 fuld- eller deltidsansatte i New York, som arbejder på højtryk for at tilpasse Lejdet.dk til det amerikanske marked. USA afdelingen skal være klar til launch i slutningen af april/starten af maj måned.
Derudover er teamet på udkig efter og i dialog med mulige partnere i Tyskland, som kan tilpasse konceptet der.

Det er tydeligt, at teamet bag Lejdet.dk er stærkt overbeviste om, at deleøkonomien ikke kun fungerer i Danmark på grund af vores tradition for tillid til medmennesker.

Kasper Honoré forklarer: “Vores nuværende samfundssituation, hvor uligheden mellem fattig og rig bliver større dag for dag, fordrer til nye måder, hvorpå samfundet fungerer. Ved at leje af sin nabo mindsker man ikke blot spild og forurening, men man sørger også for, at pengene bliver i lokalsamfundet i stedet for at hjælpe de multinationale selskaber med at skabe en endnu større kløft mellem rig og fattig.”

Trendsonline.dk følger udviklingen hos Lejdet.dk og håber, at deleøkonomien også får vinger i staterne.

1 kommentar

Skriv et svar