Arkiver

EventsNyheder

Et styrket Norden – Et ambitiøst Nordic Startup Conference 2014 afholdt

Programmet gav selv den mest garvede åndenød! Og med over 500 deltagere og udsolgt var både startups, investorer, rådgivere, CEOs, Business Angels, VCs og Startup organisationer vel repræsenteret til dette års Nordic Startup Conference (NSC). 

Artiklen vil i korte træk give dig et indblik i, hvad der skete fra morgen til aften på konferencen fredag d. 28. Marts. Vil du læse mere om foretagenet NSC, kan du læse Trendsonlines indledende artikel her.

IMG_5032

Flankeret af croissanter og caffé latte blev dagens program i GAME (Street Mekka) skudt godt i gang. Der var ingen tvivl om at de rå omgivelser, havde fået kamp til stregen af suitklædte mænd og kvinder, i høje hæle. Et sammensurium der blev brudt af neon farvede key hangers hvor navn og organisation var påskrevet.

2 scener
Dagens agenda skete på to scener, og her bød Anders Kanberg op til ”Innovative Investing” dans med Michael Eis, Ulrik Bo larsen, Tine Thygesen og Walter Masalin.

IMG_5043

En livlig debat om investering tog fart og i grove træk, blev der opvejet for og imod business angels, VCs og Crowdfunding, – og hvad der i virkeligheden kræves for at få funding.

“Vær sexet – gå ud og skab relationer – og brug processen til at få valideret din idé!” Var tips, der blev fremhævet af panelet.

På den anden scene styrede Henrik Føhns løjerne omkring ”Emerging Nordic Technologies”. Emner og indslag fra fem præsentationer der høstede store klapsalver blandt lytterne. Repræsenteret var Daniel Jacobsen fra GreenSteam, Jannick Malling fra Tradable, Jacob Balslev fra Rokoko, Raoul Scherwitzl fra NaturalCycles og Steven Friberg fra Danish Aviation Systems (Billedet).

IMG_5049

Mellem præsentationerne og udveksling af visitkort, var der smukt vejr og fri kaffe. To elementer der var yderst nødvendigt, for at holde koncentrationen til de næste oplæg.

IMG_5040

The Nordic Startup Ecosystem
Anders Hoffmann fra Erhvervsstyrelsen modererede Thomas Madsen-Mygdahl angel investor i PODIO, Maja Adriansen fra Startup Norway, Sidsel Dyrholm Holst fra DI, Rune Theill fra Rockstart Accelerator  og Camilla Ley Vallentin fra Queue-it. En opgave der lagde stille og roligt ud med, hvordan systemet er en levende organisme, med mennesker der bør hjælpe frem for at modarbejde hinanden.

 ”Investors are also people.”

Og med det råd fra Thomas Madsen-Mygdahl er devisen, at vi kan forbedre det nordiske startup miljø ved at tænke på hinanden, når vi deler de gode og mindre gode historier.

Battle of the Vikings
Dagens program blev blødt en anelse op, da fem nordiske startups indtog scenen. I et festligt indslag blev de fem lande repræsenteret i en konkurrence om den bedste startup idé. Og her løb danske Templafy med vinderprisen. Udover det danske startup stillede GlofPro Assistant op fra Island, Pin Me To fra Sverige, Kahoot fra Norge og Ambronite fra Finland.

Det overordnede nordiske tema blev også gennemsyret ved programmets sidste instanser, hvor Thomas Fogt fra Trustpilots moderede den ene scene med hjælp fra Sverker Ingre fra iZettle, Ludvig Oberg fra Safello, Thelle Kristensen fra Be My Eyes, Veronica D’Souza fra Ruby Cup og Tor Grønsund fra Lingopr, der har skrevet bogen Startup Vikings.

Den anden scene havde temaet faillure på programmet, og her styrede Søren Boutrup fra Erhvervsstyrelsen slagets gang. Han fik hjælp af Daniel Daboczy fra FundedByMe, Dave Mariner fra Founders Anonymous, Morten Strunge fra Onfone, forfatter og underviser Lori Webb samt Kristian Ledel fra Applika.

Til sidst holdt Carl Silbersky, angel investor Polar Rose, oplæg om hans metier i startup verdenen. Og med hans personlige historie om to successer og én knap så stor succes, blev dagens program afsluttet.

Tak til Nordic Startup Conference’s organisere
Der er uden tvivl blevet lavet et stort stykke arbejde forud for NSC. De har med et vellykket tiltag rejst nogle af de oplagte spørgsmål, der i denne omgang samlede entrepreneurer fra hele Norden. Dagen sluttedes af med gratis øl – og oveni lagdes der op til forskellige spil og festivitas – aktiviteter med glimrende præmier doneret af dagens oplægsholdere og organisationer

Trendsonline takker for en begivenhedsrig dag, hvor vi glæder os til mere fra hovedorganiserne bag; Jasenko Hadzic og Henrik Lysgaard.

1 kommentar

Skriv et svar