Arkiver

Nyheder

Danske Just Eat på børsen med værdi på 13 milliarder

Det danske startup Just Eat gik på børsen i London i slutningen af sidste uge med en markedsværdi på 13 milliarder DKK. Just Eat, der tidligere var disrupter, bliver i dag udfordret af mindre startups om markedsandele for take away-levering og har også den sidste tid været i modvind på de sociale medier. Men det har ikke væltet mastodonten og værdisættelsen i dag fortæller om et størrelsesforhold som mellem David og Goliath.

De fleste kender historien om en ung dansker, der var i Oslo i 2000 og skulle bestille pizza, mange tusinde timer i pizzabilen og eksekvering på den ypperste klinge. Herefter tilsat den rette vækststrategi, og nu er denne smukke danske svane værdisat af børsen i London til 13 milliarder DKK.

Jesper Buch, der startede det hele, er kommet videre og har sidenhen investeret i flere online services, der har lidt af Just Eat modellen i sig med en tosidet markedsplads. Han gik sidste år ind i Hungry.dk, som har taget kampen op mod Just Eat og de danske pizzahungrende forbrugeres mindset.

Efter Jesper Buch trådte ud af Just Eat, overtog Klaus Nyengaard posten som CEO og flyttede Just Eat frem til, hvor de er i dag. Klaus Nyengaard er sidenhen også trådt ud af Just Eat og er i dag aktiv business angel i en række danske som udenlandske startups. De to herrer har haft hver deres ære for succesen og betyder utrolig meget for det danske startupmiljø i dag.

Regnen er startet og fortsætter
Som vi skrev om i et andet indlæg så har Klaus Nyengaard allerede investeret i en del startups, og denne børsnotering giver bare muligheder for, at dette kommer til at ske endnu mere. For i følge vores kilder og Financial Times, står Klaus Nyengaard og et par af de nuværende chefer med en del af kagen og kan sælge ud til et stort tocifret millionbeløb.

2 kommentarer

Skriv et svar