Arkiver

Nyheder

Startupbootcamp statistik: 70% får funding i første forsøg

Står du på kanten og forbereder dig på at tage det store “leap of faith”, droppe dit job og gå all in på dit startup? Så er det nu, du skal sende din ansøgning om at blive deltager i årets Startupbootcamp København.

I fredags åbnede Startupbootcamp Mobile Copenhagen for ansøgningerne til deres 2014 program, og baseret på feedback og facts fra deres 2013 program, så er det formentligt den bedste chance i Danmark, for at komme ind i et miljø, der ikke kun kan skubbe dig ud over kanten, men som også kan lære dig, dine co-founders og dit startup at flyve.

Statistik nu online
Startupbootcamp er Europas største startup accelerator netværk og har i dag 9 programmer fordelt over hele europa, Tyrkiet og Israel. De har nu valgt at lægge alle deres ‘stats’ online for at gøre det gennemskueligt, præcist hvordan virksomheder, der har været igennem deres program klarer sig. Siden det blev startet i København i 2010 har netværket gradueret mere end 120 virksomheder, mere end 70% af dem har fået funding og den gennemsnitlige valuering, i første investeringsrunde efter programmet, ligger på mere end €2.000.000 pre-money. Du kan se resten af deres “stats” her.
Lars Buch
Det er i sig selv imponerende tal, men dog generelle tal for alle programmerne i Startupbootcamp, og ikke specifikt for København.
Lars Buch, Managing Director for det Københavnske program, kan ikke komme med nogle endelige tal fra det seneste program i Danmark, da det først blev afsluttet for 4 måneder siden, men han løfter sløret for lidt af de resultater de har opnået indtil videre.

“Ud af de 9 virksomheder vi havde igennem 2013 programmet har 4 rejst kapital og 3 sidder i seriøse forhandlinger. Derudover er vi glade for at se vores mentorer fortsætte samarbejdet med startups og at 4 af de 8 udenlandske teams har valgt at flytte til Danmark” fortæller Lars.

Kiggit, som sidste år var igennem Startupbootcamp programmet i København, er meget positive omkring forløbet, selvom det selvfølgelig ikke var en dans på roser:

“Det at tage springet og gå fra at være et projekt til at være et firma gjorde en kæmpe forskel. Vi ville have gjort det lige meget om vi var kommet med i Startupbootcamp eller ej, men det at få skubbet, at arbejde med produktet, de lean-processer, det har været rigtig godt at få det konkretiseret,” udtaler Jakob Hagemann, CEO i Kiggit.

Han kan udemærket sætte sig ind i, at det med at accelerere virksomheden sker, når man er en del af programmet:

“Vi er i perioden gået fra at være 2 til 5 mand. Navnet holder hvad det lover. Det var samtidig rigtig sundt at sparre med mentorer og helt konkret blive klædt på til at snakke og forhandle med investorer. Derudover gjorde det en kæmpe forskel at sidde i miljøet med så mange andre startups i det samme stadie, der alle arbejder hen mod det samme mål,” forklarer Jakob og fortsætter:

“Vi var dog overraskede over, at vi ikke fik så meget tid til at arbejde med produktet, da programmet var så tæt pakket. Det kunne godt være frustrerende til tider, så det er det vi har fuldt fokus på nu (efter programmet red.). Men på alle parametre har vi rykket os. Man kommer ud af sin hule, møder en masse mennesker, får ufattelig meget feedback – man kommer virkelig videre. Samtidig skal man heller ikke undervurdere den blåstempling, man får ved at være en del af Startupbootcamp, det har hjulpet os med at sparke rigtig mange døre ind.”

Ansøgningsfristen er d. 13 juli, så man har stadig god tid, hvis man vil søge om at komme med i dette års program, som starter d. 17 august og afsluttes d. 20 november, med Investor Demo Day. Startupbootcamp forventer over 400 ansøgninger i år hvoraf 20 inviteres til København tidligt i august for at deltage i et fokuseret udvælgelses forløb, hvor de 10 “finale” teams bliver endeligt udvalgt.

Du kan ansøge gennem Startupbootcamps website her.

Du kan læse om sidste års Startupbootcamp Mobile Copenhagen programdeltagere her.

1 kommentar

Skriv et svar