Arkiver

BusinessFintechNyheder

Crowdfunding på folketingets dagsorden

Oppositionen er gået sammen og har stillet et forslag til folketingsbeslutning, som skal gøre det muligt at benytte crowdfunding som finansieringsform i Danmark.

Flere politikere fra oppositionen er gået sammen om et beslutningsforslag, der skal gøre det muligt at finansiere sin iværksætterdrøm via crowfunding. Politikerne tæller Jakob Engel-Schmidt (V), Kim Andersen (V), Hans Kristian Skibby (DF), Joachim B. Olsen (LA) og Mike Legarth (KF).
Jakob Engel-Schmidt
Folketinget pålægger regeringen inden udgangen af 2014 at styrke finansieringsmulighederne for bl.a. iværksættere og små og mellemstore virksomheder via crowdfunding. Regeringen skal derfor identificere de aktuelle lovmæssige hindringer og fremsætte lovforslag, der kan sikre, at crowdfunding kan realiseres som finansieringsform i Danmark.

Crowdfunding skal være muligt i Danmark
Jakob Engel-Schmidt (V), som er tidligere direktør i Dansk Iværksætterforening og nu medlem af Folketinget og ordfører for iværksætteri og innovation, mener ikke, der skulle være nogen grund til at regeringen ikke skulle være med på beslutningsforslaget. Han siger til Trendsonline.dk:

“Bankerne i Danmark er ikke glade for at stille med risikovillig kapital og antallet af business angels er ikke højt herhjemme, og det skaber et hul i markedet. Danske iværksættere kan ikke finde den risikovillige kapital til at realisere deres ide – som kan være med til skabe arbejdspladser og vækst, og derfor bliver regeringen nødt til at muliggøre crowdfunding som finansieringsform i Danmark.”

Jakob Engel-Schmidt brænder for iværksætteri, og han synes, det er meget vigtigt, at de danske iværksættere har alle de mulige instrumenter tilgængelige til at udvikle deres ide og føre den ud i livet. For ham personligt er det ikke vigtigt, hvilken finansieringsform, de benytter sig af – banken, business angels eller crowdfunding – alle mulighederne skal bare være til stede, understreger han.

Tåbeligt at iværksættere skal hente investering i udlandet
Han kalder, som flere andre også har gjort det, crowdfunding ‘den nye andelsbevægelse’ og understreger, at det er alternativer som disse, der kan sætte gang i væksten herhjemme.

“Det er helt tåbeligt, at iværksættere skal hente penge i udlandet, for at realisere deres ide, og jeg har svært ved at se, hvorfor nogen kunne være imod et forslag, der kan skabe flere arbejdspladser og vækst i Danmark. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at Danmark skal være et af verdens bedste lande at starte virksomhed i, noget vi allerede praler af at være. Det betyder også, at vi i fremtiden skal kigge på andre alternative finansieringsformer,” siger han og fortsætter:

“Som forbruger og investor kan man være med til at støtte de virksomheder, de tror på, og på samme måde nyde godt af den succes, de skaber med investeringen.”

Jakob Engel-Schmidt mener, vi kan lære af andre lande fra hele verden, som allerede har tilpasset lovgivningen til alternative finansieringsformer, som Chile, USA og flere lande i Sydøstasien, men vi skal ikke kigge længere væk end til vores naboer i Tyskland og Baltikum for at finde inspirationen.

Tidsplanen er uambitiøs, skriver Michael Eis fra Dansk Crowdfunding Forening i en status på LinkedIn, men han understreger, at det er en udvikling i den rigtige retning.

Trendsonline.dk har tidligere skrevet om Dansk Crowdfunding Forening og deres arbejde for bedre rammevilkår for crowdfunding i Danmark, og nytænkning af alternative finansieringsformer som DealCircle arbejder med.