Arkiver

BusinessNyheder

Få hjælp til opstart i Køge og Ringsted

Køge Erhvervsservice og Ringsted Kommune starter en ny omgang iværksætterkursus op den 22. april. Her kan iværksættere både få hjælp til at få deres koncept på plads og indblik i, hvordan man opnår en sikker drift i virksomheden.

Over syv hverdagsaftener får deltagerne indsigt i alt, hvad de bør vide for at starte en virksomhed op. De får en forståelse for alt det praktiske og bliver rustet til livet som selvstændig. Under kurset får de mulighed for at arbejde med egen forretningsidé, og de kommer rundt om emner som forretningsmodeller, økonomistyring, markedsføring og salg.

Fra idé til praksis

Kursets mål er, at deltagerne skal blive skarpe på, hvordan man skaber et forretningskoncept, der er levedygtigt og har vækstpotentiale. Et stærkt koncept gør det nemmere for iværksætteren at arbejde med at styrke kunderelationerne og derved øge omsætningen. Imellem kursusgangene arbejder iværksætterne med at udvikle virksomheden på de områder, som kurset tager fat på. Dette er med til at sikre en øjeblikkelig udvikling af de nye virksomheder.

For Jes Pettersson, der er kursusleder og konsulent i Køge Erhvervsservice, er det inspirerende at se udviklingen hos kursusdeltagerne:

”Fra første til sidste kursusgang er der en stor forskel på, hvad iværksætterne ved om at starte og drive forretning. For mange iværksættere kan det være svært at overskue alle de områder af virksomheden, som de skal lære at forholde sig til samtidig med, at man bare gerne vil i gang med at sælge sit produkt og få en indtjening. Det bliver derfor tit svært at finde de områder, der er de vigtigste at fokusere på lige nu og her. Gennem kurset bliver dette tydeligere, og iværksætteren får skabt sig det overblik, som gør det nemmere at reagere på udfordringerne.”

Bag om kurset

Iværksætterkurset hos Køge Erhvervsservice og Ringsted Kommune sætter fokus på iværksætterens specifikke behov. De består derfor ikke kun af traditionel tavleundervisning, men også af gruppearbejde, øvelser og workshops. Det sikrer, at deltagerne både får omsat den teoretiske viden til konkrete handlinger for deres virksomheder, og at de får værktøjer, som de kan fortsætte med at bruge.

Indehaver af virksomheden Skrivehuset og tidligere deltager på et af iværksætterkurserne, Lene Frandsen, havde stor glæde og nytte af kurset:

”Det var meget udbytterigt at deltage på iværksætterkurset. Ikke alene fik jeg fokus på kernen af min egen virksomhed, jeg fik også en fin værktøjskasse med mig, som jeg anvender den dag i dag. Undervisningen var brugbar, relevant og fuld af nærvær. Samtidig var samværet med de andre deltagere med til at give mig et netværk af ligesindede, som kender de udfordringer, jeg sidder med – og det er også af stor værdi.”

Iværksætterkurser hitter i Køge og Ringsted

Køge og Ringsted kommuner indgik i slutningen af 2011 et samarbejde omkring erhvervsservice. Siden har kommunerne sammen gennemført ikke mindre end 9 iværksætterkurser. Efterspørgslen på kurserne er stor, og arrangørerne melder stadig om fuldt bookede kurser.

Kurset er for alle i Køge og Ringsted kommuner, som ønsker at starte virksomhed op eller lige er gået i gang.

Tilmelding skal ske senest den 17. april Køge Erhvervsservices hjemmeside under Kalenderoversigt.

Se programmet for Iværksætterkurset her.

FAKTA
Kontakt: Køge Erhvervsservice på telefon: 72 73 64 74

Kurset starter tirsdag den 22. april og løber over de 6 efterfølgende mandage fra kl.18:00 til 21:30 på Den Kreative Matrikel, Garnisonen 38, 4100 Ringsted. Pris: 800,- kr. inkl. forplejning og materialer.

Køge Erhvervsservice er Køge Kommunes enhed, der tilbyder vejledning og kurser til Køges virksomheder. Iværksætterkurset tilbydes i samarbejde med Ringsted Kommune og er for borgere, som bor eller har en virksomhed i Køge eller Ringsted Kommune.

Skriv et svar