Arkiver

Nyheder

Googles bærbare computer i brilleform til Internet Week Denmark

Mandag næste uge starter Internet Week Denmark i Aarhus – fem dage, hvor internettet hyldes til skyerne. En af de mere eksklusive gæster er Google Glass, som giver alle deltagere mulighed for at prøve deres smarte brille.

Der er store forretnings- såvel som samfundsmæssige perspektiver i Googles meget omtalte Google Glass, den bærbare computer i brilleform. Til Internet Week Aarhus 28. april-2. maj har du muligheden for at prøve den nyligt præsenterede Google brille, som innovations-virksomheden Katapult Group demonstrerer for offentligheden og ikke mindst for udvalgte virksomheder.

Internet Week Denmark er en Aarhus-baseret festival, der i fem dage fejrer internettets succes og indflydelse på erhvervslivet og vores hverdag. Det er en festival, der er åben for alle – digitale fagfolk, studerende og borgere, ligesom internettet er åbent for alle.

Google Glass giver frie arbejdshænder

På trods af markedsføringen af Google Glass som forbrugerteknologi, så ligger der fantastiske muligheder i at bruge brillerne i en lang række brancher.

“Alle steder, hvor det er vigtigt at have to hænder fri for udføre en opgave, hvor det rigtige resultat kræver høj sikkerhed og præcise procedurer, hvor det er vigtigt at have hurtig adgang til store mængder viden, og hvor der foregår manuelt sikkerhedstjek af personer”, siger Jan Sauer, en af partnerne i dansk-amerikanske Katapult Group. Det amerikanske sundhedssystem har for eksempel taget brillen til sig.

Fokus på teknologi integreret i hverdagsting

Når Internet Week Denmark 28. april-2. maj fejrer internettet og dets betydning for det danske erhvervsliv og for vores allesammens liv, bliver det i selskab med det med fokus på det, der af eksperter spås til at være den næste store bølge inden for it, nemlig wearable technology.

Katapult Group, der er blevet udvalgt til at være såkaldte Glass Explorers, har blandt andet specialiseret sig i at udvikle services og produkter til Google Glass, har afdelinger i København og i Atlanta, Georgia, hvor nogle af hovedkræfterne bag Google Glass også holder til. Derfor har Katapult Group fået adgang til teknologien, inden den bliver frigivet til den brede offentlighed. Med sig til Internet Week Denmark tager Katapult Group to-tre sæt Google Glass, som vil blive demonstreret ved flere lejligheder under festivalen.

“En del af vores team vil stå til rådighed og fremvise teknologien igennem ugen,” fortæller Jan Sauer.

Læs meget mere om Internet Week Denmark her og se alle ugens events her.

FAKTA OM GOOGLE GLASS PÅ INTERNET WEEK DENMARK

  • Google Glass har endnu kun været til salg nogle få dage – siden tirsdag den 15. april i USA. Der er ikke frigivet en dato for en egentlig lancering.
  • Google Glass bliver for første gang præsenteret for den danske offentlighed ved den officielle åbning af Internet Week Denmark, 28. april kl. 10 på Aarhus Rådhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard vil påføre sig et sæt.
  • Herefter får de besøgende ved åbningsceremonien også mulighed for at se verden gennem Googles briller ved en stand i Rådhushallen.
  • 29. april er de smarte briller at finde ved en stand i Ridehuset kl. 8-12 og igen kl. 17-21.
  • 30. april præsenteres Google Glass i Silkeborg, i it-klyngen Silkeborg Valley.
  • Alle interesserede kan opleve Google Glass mandag i Rådhushallen og tirsdag i Ridehuset ved at tilmelde sig på internetweekdenmark.com.

Skriv et svar