Arkiver

Nyheder

Landets største internetpionerer fejres i Aarhus

I morgen afholdes den første Internet Pioneer Awards nogensinde i Ridehuset i Aarhus. Her vil tre visionære nominerede få overrakt prisen som Internet Pioneer inden for kategorierne: ’Technology’, ’Service or Application’ og ’Rethink’. Blandt de nominerede er blandt andet Skype-bagmand Janus Friis, Jesper Buch fra Just-Eat og Boligas Tim Jensen.

I disse dage er Internet Week Denmark i fuld gang og i den forbindelse afholdes Internet Pioneer Award, som hylder de mennesker, der har været med til at gøre Danmark til et IT-land.

Den 30. april kl. 19-22 danner Ridehuset i Aarhus rammerne om prisuddelingen, der – foruden unikke networking-muligheder – byder på alt, hvad der hører til et Award-show. Borgmester Jacob Bundsgaard byder velkommen, IT-spåmand Preben Mejer holder en festtale, og juryen overrækker priser til vinderne inden for tre kategorier. Ind imellem vil der være live-musik af Freja Kirk og selvfølgelig champagne og canapeer.

Alle er velkomne, og der er stadig åbent for tilmeldinger her.

Nominerede fra alle brancher

Alle har haft muligheden for at nominere lige præcis den person, de syntes har gjort størst forskel for internettet. De tre kategorier – ’Technology’, ’Service or Application’ og ’Rethink’ – har fået mange nominerede, med både privatpersoner, tidligere politikere og erhvervsfolk på listen. Det har været op til en jury at beslutte, hvem der løber med prisen, og de har været på hårdt arbejde.

At få det offentlige med på ideen

Tidligere forskningsminister Birte Weiss er nomineret i ’Rethink’-kategorien. Hun blev minister mens internettet stadig blev betragtet som ’nørdernes legeplads’. Hendes mission var at få det offentlige med på ideen:

”Jeg satsede massivt på at få det offentlige hurtigt med på vognen, ikke bare med nogle tamme hjemmesider, men med selvbetjening, alverdens oplysninger til borgerne og nye muligheder for at følge den demokratiske proces. De kvikkeste kommuner blev faktisk frontløbere, også set i forhold til det private erhvervsliv,” fortæller Birte Weiss.

Stærke kræfter blandt de nominerede
De nominerede tæller nogle af de centrale kræfter fra den danske IT-æra. Under ’Technology’-kategorien skulle de blandt andet vælge imellem Lars Rasmussen, der sammen med sin bror skabte det, der senere skulle blive til Google Maps og Lars Bak og Kasper Lund, der begge er softwareudviklere for Google og har været med til at udvikle browseren Google Chrome.

I ’Service or Application’-kategorien optrådte nominerede som den ene af mændene bag Skype, Janus Friis, den ene af bagmændene i Just-Eat.dk, Jesper Buch og skaberen af Boliga, Tim Jensen.

Den sidste kategori, ’Rethink’, som er for dem, der havde taget internettet til sig på en anderledes og fremsynet måde. De nominerede her tæller Birte Weiss og hackeren Søren Johannnessen, der giver Google kamp til stregen med programmer som Open Street Map samt social medie-rådgiver Trine-Maria Kristensen.

Vinderne, som er udvalgt af juryen bestående af trendanalytiker og direktør i Elektronista Christiane Vejlø, journalist Anders Høeg Nissen fra Harddisken, medstifter af InnovationLab Preben Mejer og indehaver af MetaDeveloper Aino Vonge Corry, vil blive offentliggjort og fejret ved Internet Pioneer Awards onsdag i Ridehuset i Aarhus. Og i følge Trendsonline.dk oplysninger vil der være flere “kendisser” fra startup miljøet til eventet.

Følg eventet på Twitter, Facebook, LinkedIn og Flickr.

Se en video om eventet her:

Mai Skou Wihlborg, oct. 30, 2013. Internet Week Denmark (presentation 1) from mai skou wihlborg on Vimeo.

Skriv et svar