Arkiver

Nyheder

Venturefonden Welfare Tech Invest satser på tre danske startups

Den danske venturefond Welfare Tech Invest har netop foretaget sin 20. investering med fokus på de mest lovende danske iværksættervirsomheder indenfor medtech og velfærdsteknologi. Det gør Welfare Tech Invest til en af de mest aktive investeringsfonde i Danmark.

Welfare Tech Invest råder over godt 100 millioner kroner, som investeres i de mest lovende medtech og velfærdsteknologiske virksomheder.

Welfare Tech Invest er en dansk venturefond rejst af Region Syddanmark, og som i det daglige drives af Accelerace. Fonden har investeringsfokus indenfor medicoteknik og velfærdsteknologi, og råder også over en særlig lånepulje, der yder lån til iværksættervirksomheder i Region Syddanmark. Gennem management selskabet, Accelerace, gennemgår alle virksomheder et forretningsudviklingsforløb forud for en eventuel investering.

Blandt de seneste investeringer fra venturefonden tæller virksomheden InnoCC som udvikler livsvigtigt overvågningsudstyr til intensivafdelinger, og virksomheden Viking CNC, der udvikler banebrydende slibemaskiner til blandt andet operationsbor. Derudover er der skaffet lånefinansiering til virksomheden Banke ApS, der er grundlagt af en række tidligere Danfoss medarbejdere.

”Vi oplever i øjeblikket et stort in-flow af projekter, som inden for få år kan gå hen og blive game changere på markedet for medtech og velfærdsteknologi. Mange af ideerne er i dag i deres spæde start. Gennem investeringer søger vi bedst muligt at indfri og vækste virksomhedernes potentiale både i Danmark, men også internationalt,” siger Mads Rasmussen, partner hos Accelerace og Investment Director hos Welfare Tech Invest.

Råder over 100 millioner kroner

Med investering nummer 20 i danske startup-virksomheder indenfor medico og velfærdsteknologi, markerer Welfare Tech Invest sig nu som en af de mest aktive investeringsfonde i Danmark.

”Vi anser det for en stor force at arbejde sammen med andre fonde og samarbejdspartnere i vores investornetværk. Vi investerer altid sammen med andre partnere. Dette giver os både godt in-flow af projekter og giver samtidig gode muligheder for at finde de helt rigtige samarbejdspartnere ved nye investeringer. Dermed vi nu formået at runde mere end 20 investeringer i de mest banebrydende velfærdsteknologier,” siger Mads Rasmussen.

Welfare Tech Invest investerer i iværksættervirksomheder, der er under 5 år gamle og som har et skalerbart produkt der er patenterbart eller beskyttet på anden vis. Investeringer foretages i hele landet, men virksomhederne skal have en væsentlig aktivitet i Region Syddanmark. Fonden investerer op til 7,5 mio.kr. pr. virksomhed.

Venturefonden har også iværksætterlån. Welfare Tech Invest investerer i alt 20 mio.kr. til iværksættervirksomheder i Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland, Ærø og Tønder, Åbenrå og Sønderborg, samt småøerne under Sammenslutningen af Danske Småøer. De tilbyder dig lån i størrelsesordenen 100.000-3.000.000 kr. Lånehorisonten aftales individuelt, men er på maksimalt 8 år, og det er en forudsætning for lånet, at der er privat medfinansiering af en tilsvarende størrelse som lånets hovedstol.

Læs mere om Welfare Tech Invests portefølje her.

Skriv et svar