Arkiver

BusinessNyheder

Normbryder sætter alt ind på online ejendomshandel

Det er snart et år siden, at Michael Roscoe vandt over sig selv, over samfundets fordomme og over sin sociale arv. Alligevel var han snublende tæt på at give op, lige inden han nåede målstregen. Der skulle et biluheld til, før han fik lysten til kæmpe videre, og nu har han co-foundet startuppet Salea.

Salea specialiserer sig i online ejendomshandel og giver sælger mulighed for at få tilbud fra tre mæglere. Det er som sådan set før, men Salea skiller sig alligevel lidt ud fra mængden.

“Vi mener, vi adskiller os fra vores konkurrenter ved at have personale med juridisk baggrund til at kontakte og screene alle salgsemner, inden de sendes ud i systemet til vores tilknyttede partnere,” siger co-founder Michael Roscoe.

For Michael Roscoe har det ikke været en selvfølge, at han skulle lede noget som helst. Han var det, samfundet betegner som en social taber. Skilsmissebarn, mobbeoffer, hashmisbruger, fed, kontanthjælpsmodtager, folkeskoledrop-out, ung far og så videre (læs hele historien her).

Men i 2009 går der et lys op for ham. Han er nødt til at være den rollemodel for sin søn, noget han selv manglede som barn. Han bliver inspireret af folk som Soulaima Gourani, Rolf Høegh og Martin Thorborg, og han arbejder sig til et job i online markedsføring hos Bigum&Co.

MichaelRoscoeSamtidig med sin karrieremæssige livsændring er han også i gang med en fysisk ændring. Han vil tabe sig og gennemføre Sjælland Rundt (300km på cykel). Men efter tusindvis af træningskilometer og lige inden det store løb, står han i garagen på vej ud på en 200 km træning og overvejer at brække sit ben, så han ikke kan gennemføre.

Skæbnen vil heldigvis, at det ikke bliver nødvendigt. På turen bliver han ramt af en bil og skader håndleddet – og det er den skade, der giver ham kampgejsten tilbage. Michael Roscoe gennemfører løbet.

Et møde gjorde forskellen

Da han kort tid senere møder direktør i JUF.dk Halfdan Timm, får han inspiration og blod på tanden til at sige sit trygge job op og satse alt på Salea.dk.

“Mødet (med Halfdan Timm, red.) lå på en torsdag, og jeg spærrer mig inde på Hotel Mariott samme aften for at videreudvikle idéen til det, der senere er blevet Salea.dk. Søndag var de første salgsemner i hus ved hjælp af en simpel landingsside og en annoncekampagne på Facebook. Ugen efter trak jeg alle de penge jeg kunne ud af banken, sagde min stilling hos Bigum&Co op og indgik et samarbejde med Halfdan om projektet, hvor jeg gik fuldtid fra d. 1 februar 2014,” siger Michael Roscoe om den voldsomme forretningsudvikling.

Det lyder som den rene leg for Michael Roscoe at starte Salea, men der har været udfordringer undervejs.

“Indgangsbarrieren til en sådan tjeneste, som Salea er blevet væsentligt højere, grundet tidligere spillere, som ikke har haft fokus på den reelle kunde (ejendomsmæglerne) og har skudt med spredehagl for at opnå forretning. Dette kan give leads, som ikke er valideret, og som har været direkte spild af tid for ejendomsmæglerne,” fortæller Michael Roscoe.

Tidligere erfaringer har givet blidere opstart

Det er gratis for boligejere at benytte Salea, og Salea modtager kun betaling fra den mægler, som vinder udbuddet, hvis sælger vælger at benytte deres tilbud. Salea modtager så et forhåndsaftalt beløb, som afhænger af boligtype og beliggenhed. Dermed er Salea risikofrit for både sælger og mægler.

Michael Roscoe fortæller: “Halfdan (Timm, red.) er ihærdig, og jeg skal gøre mig meget umage for at fange ham i at være ineffektiv. Hans erfaringer med JUF har gjort, at Salea ikke har snublet så mange steder i opstarten. Vi har begge stor viden inden for online markedsføring, hvor Halfdans primære fokus har ligget på det organiske, har mit været på det betalte. Dette gør, at vi begge kan supplere på hinandens kerneområde. Mine egne styrker ligger inden for vækstmuligheder, hvor jeg senest var med til at tage Bigum&Co fra 0 til 100.”

Michael Roscoe fortæller, at de har nået et punkt med Salea nu, hvor de er klar til at rykke ud over stepperne. Derfor søger de en Account Manager til at varetage nye samarbejdspartnere. Det er foundernes ønske at skabe en virksomhed, som kan udbygges med mange relevante grene. De forudser, at de næste seks måneders tid skal bruges på at optimere processerne og videreudvikle deres service. De er også ved at køre et markedsføringsbudget i stilling, som vil vise, hvor høje Salea kan flyve.

Vi på redaktionen ønsker Salea og Michael Roscoe god vind.

Her kan du læse om Just-Sold, en lignende tjeneste, som vi har skrevet om på Trendsonline.dk tidligere på året.