Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

GuideNyheder

5 unikke råd til nye iværksættere

Tobias Ehlig, der flittigt skriver om online markedsføring rundt omkring på internettet, bl.a. ud fra de erfaringer han gør sig på kondomwebshoppen eKondom.dk, har samlet 5 unikke råd fra iværksættere, som han deler ud af i dette indlæg. Tobias blogger fast om livet på internettet på sin egen blog TobiasEhlig.dk og har derudover en række andre hobbysider, som fx StudieStartup.dk og CykelAirbag.dk.
TobiasEhlig_pic
En af de fedeste ting ved iværksætteri er, at du lærer ekstremt meget på kort tid, og der går ikke en dag, hvor du ikke bliver klogere på et eller andet emne. Alle iværksættere fejler, men det er langt fra altid de samme fejl, der bliver lavet.

Jeg har samlet 4 dygtige unge iværksættere og har spurgt dem om deres bedste råd til nye iværksættere og kommende iværksættere. Hvad er det vigtigste de har lært, og hvad ville de gerne have vidst, inden de startede?

Jeppe Midjord fra NumbaWon.dk m.fl.

“Arbejd med et projekt, der interesserer dig. Som iværksætter investerer man meget tid og energi i sit projekt, og derfor er det vigtigt at man brænder for det. Find et emne eller en branche som du synes er vildt sjov eller spændende. I mit tilfælde var musikbranchen et naturligt valg, da jeg selv var musiker og i forvejen kendte en del til branchen. Men en god idé for mig er ikke nødvendigvis en god idé for dig.”

“Det handler om at kigge indad og spørge sig selv “Hvem er jeg, hvad kan jeg og hvem kender jeg?” Alt for mange unge iværksættere vælger at starte “bare for at starte”. Mit råd er at skabe et startup, hvor du ikke gør det for pengenes skyld, men hvor det er lysten, der driver værket. Så er dine chancer for succes 100 gange større!”

Casper Jensen fra TennisSpilleren.dk m.fl.

“Action is king. Der er rigtig mange mennesker, der drømmer om at blive iværksættere. Desværre er der mange, der sætter begrænsninger for sig selv: ’Jeg har ikke råd’, ’Jeg har ikke tid’, og ’Det tager mange år at lære’. Det er super nemt at finde på undskyldninger – så man er fri for at arbejde.”

“Hvis du gerne vil have succes, så skal du arbejde – tage action. Hele tiden. Det nytter ikke noget at springe arbejdet over til fordel for Luksusfælden på TV3 eller en tur i byen. Bevares: engang imellem er helt okay – vi er jo kun mennesker. Begræns det og tag action. Så skal du nok få succes – uanset hvilken ide og projekt du arbejder med.”

Kristian Tinho fra eKostumer.dk m.fl.

“Kast dig ud i det! De første projekter bliver måske ikke en succes, men de er med til at lære dig en masse inden for iværksætteri og opstart af projekter. Du skal ikke være bange for at starte noget op – hvem ved, om det bliver din fremtidige levevej?”

“Motivation er en uhyre vigtig faktor for langt de fleste iværksættere. Det er vigtigt at have noget, man arbejder hen mod – noget, som man gerne vil opnå. Sæt dig nogle mål og find ud af, hvad der motiverer dig. Det vil hjælpe dig på din vej til succes!”

Casper Blom fra DealFighter.dk m.fl.

“Just f*ing do it! Hvis du overvejer noget, så gør det. Lad være med at gå og planlægge alt for meget, bare prøv tingene af. Så finder du lynhurtigt ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Og så handler det bare om at gøre meget mere af det, der virker.”

Og til sidst vil jeg give mine bedste råd videre:

Start hurtigst muligt. Ting tager ganske enkelt tid, og specielt hvis du arbejder med websites, webshops og andre projekter online, hvor du er afhængig af trafik fra søgemaskinerne, så vil du hurtigt erfare, at de besøgende ikke kommer væltende ind fra dag 1. Det tager tid at opbygge tillid hos Google, så få dit website online, selvom det ikke er 100 % perfekt. Og så skal du ellers bare klø på og tro på dig selv.

Du får ikke succes, hvis du ikke giver den gas, eller hvis du giver op pga. manglende resultater efter et par måneder. Og hvis du skal lytte til nogen, så lyt til andre iværksættere, der har været i din situation – venner og familie er sjældent de rigtige at spørge, når det kommer til iværksætterprojekter.

Skriv et svar