Arkiver

Nyheder

Pumodo drengene skifter fokus til den ny livescore app Champion

Der er ikke mange dage til VM i fodbold starter og her handler det om at holde sig opdateret i kampene. Der findes mange apps der giver denne mulighed, både Bettingfirmaers egne og selvstændige apps giver overblik over fodboldkampene, men et berejst dansk startup har nu udgivet deres app Champion, og sigter efter målet: At blive den foretrukne livescore app på markedet.

Deres historie er anderledes og for app’en Pumodo startede det et helt andet sted. Teamet af de to drevne gutter ville erobre verden ved at gøre det nemmere for forældre og venner at følge med i hvad scoren var i fodboldkampe på alle niveauer, læs her vores tidligere artikel om Pumodo.

Som startup er man nødt til at have mod til ændre tingene radikalt, hvis det ser ud til, at ens ideer ikke kan holde vand. Og det var præcis det der skete for Thorsteinn Fridriksson og Thomas Watson, hvor de gik fra Pumodo og lavede en såkaldt pivotering, der bragte dem videre til app’en Champion.

MVP og positive tilkendegivelser
Det startede ellers rigtig godt ud med projektet Pumodo, som både fik investering, vandt priser og founderteamet rejste til San Francisco. Men der var noget galt med produktet og de ideer de havde, om hvordan brugerne ville tage produktet til sig. Det virkede simpelthen ikke efter hensigten. Selvom teamet havde fået positive tilkendegivelser gennem deres MVP, så viste der sig noget andet, når spillerne skulle bruge det på daglig basis.

Opvågningen kom da Thomas og Thorsteinn opdagede, at de ikke var fuldstænding forelskede i deres eget produkt, men kun ideen. Her vidste de, at der var noget galt og samtidig med dette var pengekassen fra angel investeringen ved at være tom. Der var brug for en drastisk ændring.

Sol, shorts og Thailand
Teamet besluttede sig at tage til Thailand og udvidede partnerteamet med en ekstra mand, som havde været en central del af Pumodo. De vidste hvad de ville, og de besluttede sig for at bruge alt deres viden og erfaring fra Pumodo og fokusere på en ny livescore app.

”Denne gang byggede vi noget, hvor vi selv var brugere, så det føltes helt rigtigt”, skriver Thorsteinn på sin blog.

Der var et hul i markedet, og de mente, at de kunne gøre det meget bedre. Lange dage med massive mængder af kode gik, og de blev klar til lancere i den Thailandske Appstore 9. april. 30 dage senere blev de nummer ét i Appstoren, og senere blev de promotet af Apple som den bedste sports app. De havde fået en god traction og en god start.

Om de får succes med deres startup det kan vi kun spå om. Deres timing er rigtig god i forhold til denne sommer hvor Christiano Ronaldo, Messi og alle de andre fodboldguder skal drible og score mål til sambarytmer, imens at Champion appen serverer disse resultater realtime hos fodboldelskere rundt i hele verden.

Vi håber på, at de garvede fodbold startup foundere får succes denne gang og bliver Champion indenfor realtime fobdboldresultater.