Arkiver

Nyheder

Dansk Erhverv er bekymrede for nye returregler

På fredag træder en række nye EU-regler i kraft, som skal gøre nethandel nemmere for forbrugerne, men returreglerne er så uklare, at Forbrugerklagenævnet vil blive oversvømmet af stridigheder mellem forbrugere og butikker, skriver Jyllands posten.

Reglerne træder i kraft fredag d. 13 juni. som en del af et nyt EU-direktiv og er implementeret i Danmark i blandt andet forbrugeraftaleloven og købeloven. Handlende på internettet vil med de nye regler fortsat have 14 dages fortrydelsesret, men de vil som noget nyt kunne fortryde køb, selvom varens værdi er forringet. Så skal forbrugeren dog betale for forringelsen.

I Dansk Erhverv frygter markedschef Lone Rasmussen, at mange vil gøre brug af den nye mulighed for at teste deres internetindkøb hjemme og sende varer retur, efter at de har brugt dem.[quote_box_center]”Vi mener ikke, at forbrugerne skal have mere tilbage end det, som butikken selv kan få for den brugte vare. I nogle tilfælde vil det være ingenting. Et par hvide bukser med rødvinspletter kan formentlig ikke sælges igen. Der synes vi ikke, at det er rimeligt, hvis butikkerne skal rammes af et tab, og vi synes heller ikke, at det er rimeligt, at det skal gå ud over de ærlige forbrugere,” siger Lone Rasmussen til Jyllands-Posten og hævder, at det vil betyde generelle prisstigninger, hvis mange forbrugere sender brugte varer retur.[/quote_box_center]Ifølge tal fra E-handelsanalysen og FDIH var der sidste år 3,3 mio. danskere, der handlede på nettet. Ca. hver femte netkunde oplyser ifølge FDIH, at de har fortrudt et køb inden for det seneste år. Adm. direktør Annette Falberg, som taler på vegne af 2.000 webshops, kalder de nye regler “misforstået forbrugerbeskyttelse”

[quote_box_center]”Det er vanvittigt, at netbutikkerne nu skal tage varer retur, som er taget i brug. De kommer til at stå med en masse brugte varer, som de ikke kan sælge igen.” Fortæller Anette Falberg til Jyllands Posten.[/quote_box_center]Forbrugerombudsmand Henrik Øe er enig i, at de nye regler formentlig vil medføre flere sager i Forbrugerklagenævnet og har indkaldt Forbrugerrådet Tænk, Dansk Erhverv og FDIH til et møde om loven.

Shopsonline har tidligere skrevet om de nye regler her, som træder i kraft ved ugens ende. På Amino.dk er debatten omkring de nye regler også under fuld opsejling. Deltag i debatten her.

Skriv et svar