Arkiver

Nyheder

LægeCheck gør det lettere for danskerne at gå til lægen

Konceptet ”Lægecheck.dk” giver danskerne en ny, hurtig og alternativ måde at komme i kontakt med en læge på, når uheldet er ude. Det danske  startup LægeCheck tilbyder lægefaglig rådgivning og konsultationer over nettet og gør det muligt at forny recepter online og skrive til en af lægerne.

Mikkel geertsen

Visionen med LægeCheck er at skabe en fremtid, hvor alle borgere kan få lægefaglig omsorg og hjælp, når de har brug for det, og med et udgangspunkt i, at det skal være både nemt, fleksibelt og til at betale.

Startskuddet for sundhedssektorens nye supplement

LægeCheck skiller sig ud fra det traditionelle marked, da de giver borgerne en online løsning til at få kontakt til en læge uden om den offentlige sektor.

De to iværksættere bag LægeCheck havde længe overvejet at starte et projekt sammen, men det blev for alvor aktuelt i 2013 med den nye Lægevagtordning 1813. LægeCheck opstod da de så flere udfordringer ved den nye akuttelefon skulle erstatte lægevagten.

Bag startupet står Bo Svendsen og Mikkel Geertsen, der mødte hinanden i børnehaven og siden da har været venner. Bo er uddannet kemi ingeniør og har arbejdet 6 år i Haldor Topsøe, og i dag arbejder han i Novozymes som Business Development Manager. Mikkel har en kandidatgrad fra Copenhagen Business School og arbejder nu for Tata Consultancy Services hvor han fokuserer på det nordiske marked.

Sammen besluttede Bo og Mikkel sig for at lave et supplement til den nuværende sundhedssektors akuttelefon 1813.

Bo svendsen

En mere effektiv håndtering af bekymrede borgeres spørgsmål

Akuttelefonen 1813 er anderledes end lægevagten, fordi borgerne eksempelvis kommer igennem til sygeplejesker, som står for screeningen af patienterne. Akuttelefonen har haft en hård opstart med blandt andet lange ventetider og et behov for mere personale.

En stor del af kontakten mellem patient og læge bygger på dialog, hvilket fungerer fint i forhold til den almene lægepraksis, som findes i dag. LægeCheck skal derfor ses som et supplement til sundhedssektoren.

På LægeCheck.dk foregår al dialog på skrift, da patienterne kun kan henvende sig over mail til lægerne tilknyttet deres online service. Denne form for lægesupport kan eksempelvis løse de mindre problemer og bekymringer samt besvare spørgsmål på en hurtig og effektiv måde.

”Vi oplever, at langt de fleste bekymringer, og spørgsmål kan håndteres via dette setup. Derudover arbejder vi på at bringe både telefonkonsultationer og videokonsultationer i spil, således at man også kan håndtere situationer, hvor der er behov for dialog og visuelt at kunne vurdere patienten,” siger Mikkel Geertsen til Trendsonline.dk.

Teamet fortæller også at de ønsker at skabe en videokonsultation, da en visuel konsultation kan hjælpe lægerne til at diagnosticere patienterne. Problemer som kræver en fysisk undersøgelse skal naturligvis stadig tages med egen praktiserende læge.

Den private lægevagt

Tanken bag er, at det skal fungere som en privat service, der kan udfylde de huller i sundhedssektoren, som var skyld i at Bo Svendsen og Mikkel Geertsen fik ideen til at starte med.

Hver henvendelse til LægeCheck koster 75 kroner, da det er en privat ydelse, som ikke er en del af den offentlige sektor. Lægen får en andel per besvaret spørgsmål, hvorefter pengene går til en række udgifter som journalsystemet, vedligeholdelse af hjemmesiden, domaine udgifter, Nets udgifter, patientforsikring og lignende.

”Skulle der opstå tilfælde hvor patienten ikke mener, han får det, han har betalt for, vil vi først og fremmest forsøge at forstå, hvad der gik galt, og se om vi kan rette op på den fejl eller misforståelse, der har været samt fokusere på de ting, som vi kan ændre på, så det ikke skulle ske igen i fremtiden,” forklarer Mikkel Geertsen og understreger, at de tilbyder endnu en mailkorrespondance med lægerne eller kan refunderer pengene, hvis patienten ikke er tilfreds.

Som for mange andre iværksættere kommer teamets fortjeneste altså først, hvis Lægecheck konceptet bliver en succes.

Patientsikkerheden prioriteres

Da det er et lovkrav, at de danske læger fører patientjournaler, har LægeCheck indgåetet samarbejde med den danske virksomhed Xmedicus ApS, der leverer journalløsninger til læger, tandlæger og fysioterapeuter.

Lægecheck_sikkerhedLægecheck.dk gør ikke brug af NemID-løsningen, men benytter en sikker SSL-kryptering på 256 bit til at behandle personfølsom data. Denne kryptering er højere, end den Sundhedsstyrelsen foreslår på 128 bit. De har valgt en mere sikker kryptering, da sikkerhed er en vigtig del af deres koncept.

“Vi vil gerne vise, at vi på ingen måder slækker på sikkerheden, og har netop taget en ekstra sikkerhed i en bedre kryptering standard. Sikkerhed er en meget vigtig del af vores koncept.

ger i Danmark har mulighed for at slå deres patienters medicinoplysninger op i Det Fælles Medicinkort. Det Fælles Medicinkort (FMK) må kun bruges til de patienter, som den pågældende læge har i behandling. Hvis dette misbruges, og en læge for eksempel slår sin onkel op i Det Fælles Medicinkort uden at have ham i behandling, kan han risikere at få en bøde, hvis han bliver meldt for ulovlige opslag.

I forhold til lægernes brug af Det Fælles Medicinkort har LægeCheck den samme adgang, som lægevagten har, således at lægerne kan slå patienternes medicinforbrug op. LægeCheck kan derfor tilgå patienternes standard personoplysninger. Når en patient henvender sig til LægeCheck bruges personens cpr-nummer til at fremsøge patienten i kliniksystemet, Xmedicius.

De patienter, der kontakter LægeCheck, er fortsat en del af den offentlige sygesikring og får blot supplerende hjælp til den offentlige sundhedssektor af Lægecheck.dk.

Fremtiden er en fuld service til danskerne

På nuværende tidspunkt har LægeCheck en virksomhedsansvarlig læge tilknyttet, men på længere sigt er målet for Mikkel og Bo at få tilkoblet en række læger på fast basis samt åbne for telefonkonsultation og videokonsultation for at skabe den optimale oplevelse af deres service, for alle der benytter sig af den.

Du kan følge med i udviklingen af LægeCheck, ved at følge dem på deres Facebook side.

Lægecheck

 

 

 

Skriv et svar