Arkiver

E-handel

Analyseappen Abondo roses af flere e-detailhandlere

Alternativet til Google Analytics, findes analyseappen Abondo, som vil give e-detailhandlerne et lynhurtigt overblik over de vigtigste nøgletal og har allerede fået stor ros for dets funktioner. Opfinderen af Abondo fortæller her om appens fordele. 

Google Analytics er et meget kraftfuldt webanalyse værktøj, der bruges af mange e-detailhandlere. Problemet er dog, at det er meget kraftfuldt, eftersom det kan måle næsten alt. Yderligere giver det mulighed for at tilslutte eksterne kilder såsom fx en fysisk butik til dataanalysen.

Men hvad er så ulemperne ved et så kraftfuldt værktøj som Google Analytics? Man forestiller sig umiddelbart ikke at et meget kraftfuldt værktøj har ulemper, men problemet opstår, når man har brug for en oversigt over sit data, og helst det helt specifikke data som man er interesseret i. Her har Google Analytics en svaghed, da det ikke giver et hurtigt overblik. Man er nødt til selv at danne sig et overblik over materialet, før man har det overordnede billede, og det er jo specielt relevant i e-handel, hvor man har brug for at holde styr på en masse nøgletal.

Klarna-udviklere løser problemet

Dette problem gav anledning til den nye app Abondo for Apples mobile enheder. Frank Hoffmann, tidligere e-detailhandler, der nu arbejder på Klarna som udviklingschef for KCO, manglede en hurtig måde at få overblik over data.[quote_box_center]”Det startede med et eget behov for hurtigt at få et overblik over e-handel data i Google Analytics. Jeg fandt ikke noget værktøj der passede mine behov, så derfor byggede jeg et selv. Det er et hobbyprojekt, som jeg arbejder på ved siden af mit almindelige job og jeg planlægger at fortsætte med at udvikle det. Jeg har en liste over en række funktioner som stadig mangler”, siger Frank Hoffmann.[/quote_box_center]

Flere e-detailhandlere har rost den nye app Abondo og været meget begejstrerede for det hurtige overblik appen kan give. Der er mange apps til Google Analytics, men ifølge Frank Hoffmann er der kun få, der fokuserer på e-handel delen.[quote_box_center]”Det jeg simpelthen savnede, var at få de passende referenceværdier. Fx, hvis jeg ser på dagens salg i min app, så kan man se hvordan det var på samme tid i går og den samme tid i ugen før. Jeg tror, at e-detailhandlerne vil sætte pris på at få deres tal indsamlet på en nem måde. Det tager kun få sekunder at få en opdatering på de vigtigste nøgletal”, siger Frank Hoffmann.[/quote_box_center]

Tilstrækkelig med data

En gennemsnitlig bruger går ind og tjekker sine tal fire gange om dagen, så noget gør Abondo tilsyneladende rigtigt. Navnet Abondo står for ”tilstrækkelig”, hvilket Frank Hoffmann fandt passende til denne app. Indtil videre findes appen i iTunes App Store, hvor den er gratis til brug sammen med Apple. Med tiden forventer Frank Hoffmann dog også, at udvikle en Android version.

Skriv et svar