Arkiver

Nyheder

Boligsurf vil slå de store med NemID

Markedet for lejeboliger har traditionelt været domineret af få store udbydere, men i de seneste år har en række nye serviceudbydere gjort deres entre og skabt mere dynamik i markedet. En af de nye udbydere er Boligsurf.dk. De vil slå de store lejeboligudbydere på sikkerhed, goodwill og lavere pris.

Forældede annoncer, henvendelser uden svar, falske annoncer og udlejere, der forventer penge under bordet. De fleste, der har prøvet at skulle finde lejelejlighed, ved hvor til tider en umulig opgave, det kan være. Det skal være slut mener de hos Boligsurf, der vil tage kampen op de store udbydere. Og våbnet er NemID.

Boligsurf vender markedet på hovedet
søren_hedegaard
Stifteren bag Boligsurf.dk har tidligere selv været igennem hele trumlen, og her blev han overbevist om, at markedet trængte til en ny løsning.

“Jeg fik indtryk af, at de store boligsites arbejdede mere for udlejerne end lejerne, som jo ellers er dem, der betaler for at bruge servicen,” fortæller Søren Hedegaard fra Boligsurf.

Det scenarie ville han vende på hovedet og finde den gyldne mellemvej, der servicerer både lejer og udlejer. Og det var siden været kerneessensen hos hans eget Boligsurf.

NemID beskytter brugerne mod fup

Ud over at være lidt billigere, adskiller Boligsurf sig markant fra andre boligsites på sikkerheden. Både lejer og udlejer skal nemlig registrere sig med NemID.

“På den måde kan brugerne være sikre på annoncerne er up-to-date, og at der ikke er tale om et scam, når man pludselig ser drømmelejligheden og skal overføre depositum,” fortæller Søren Hedegaard.

Det lader til at være en god ide. For allerede nu har Boligsurf mere end 3.000 boligannoncer i landets største byer; og et lejer-kartotek på mere en 1.000 lejere. I disse måneder op til studiestart oplever de næsten 10 procent flere besøgende end ellers.

Nye tendenser på hele boligmarkedet?

Boligsurf er ikke det eneste alternativt til de store lejeboligudbydere. Et andet eksempel er niche-sitet Findroommate.dk, hvor det kun handler om værelser. For nylig lancerede Findroommate.dk en ny service, der forbinder boligsøgende, så de i fællesskab kan leje større og dyrere lejligheder.

Lidt de samme tendenser ser vi på markedet for boligsalg. Her var branchen ligeledes domineret af enkelte store udbydere, men i dag er mange andre mindre mæglere kommet på markedet,  fx nytænkende startups som Justsold.dk, vi tidligere har skrevet om; eller Salea.dk, der lader sælger indhente tilbud fra tre mægler på én gang. De skubber til magtfordelingen mellem sælger, køber og mægler – lidt på samme måde som Boligsurf gør det på lejeboligmarkedet.

2 kommentarer

Skriv et svar