Arkiver

IværksætterlivNyheder

#prøverigen af Halfdan Timm: Wagl var dødsdømt fra starten af

Nederlag bliver kun læring, hvis man reflekterer over, hvad der kunne være gjort anderledes – til næste gang. To iværksættere besluttede sig for at gøre uge 23 til nederlagets uge, hvor 5 iværksættere deler historierne om det-der-projekt-der-gik-galt. Initiativet blev skudt i gang af Nikolaj Astrup under overskriften “Startupmiljøet – en hyklers paradis” – Læs vores artikel her. De ærlige fortællinger vil vi gerne være med til at give videre, så alle kan del i de erfaringer iværksætterne på den hårde måde har fået. Herunder kan du læse Halfdan Timms #prøverigen.

Nikolaj Astrup – skaberen af WorkAway og 62 % af alle lukkede danske CVR-numre – og jeg talte for nyligt om, hvordan det danske startupmiljø er meget lidt villige til at tale om deres fejlslagne projekter.

Og det er en skam, for de fejlslagne projekter går der 10 af for hver gang et projekt går godt.

Derfor blev vi enige om med et par venner og bekendte i miljøet at skrive om et par af de ting, vi tidligere har beskæftiget os med og som ikke blev en succes lige til avisernes forside. Det sker under hashtagget #prøverigen og vi håber, du også har lyst til at dele dine!

Her vil jeg gerne skrive om Wagl.dk – mit første projekt, jeg havde udset til at blive stort.

KristofferFønsEksisterende koncept kopieret til Danmark

Kristoffer Føns – manden, der fik mig ind i tekstforfatning og derved indirekte hele det her miljø til at starte med – fik under sit ophold i Tyskland med Wimdu som arbejdsplads idéen til at kopiere amerikanske DogVacay til Danmark.

Idéen var simpel: Der findes flere millioner hunde i Danmark. Ejerne skal på ferie og kan ikke tage hunden med. Og så skal man enten finde et internat (skide synd for hunden) eller nogle venner (træls, når du kommer med Plet for sjette gang).

Vi ville bygge en portal, hvor hundepasser kunne finde hundeejer og fokusere på at stille gode ydelser til rådighed for dem.

Kristoffer og jeg gik i gang. Vi fandt på navnet – Wagl.dk. Vi fik designet en faktisk meget fin side af den fyr fra Bangladesh, jeg på daværende tidspunkt brugte meget. Se fx her:

prøverigen_Wagl_sc

Vi valgte at få siden kodet med WordPress some framework, fordi vi begge var vant til at arbejde i systemet. Og vi valgte en inder – fundet efter at have sorteret på pris på oDesk – til at varetage opgaven.

Hvad gik galt?

Wagl.dk blev aldrig til noget.

Vi lavede nemlig en række grundlæggende fejl med projektet, herunder

  • Hver gang noget var ude af vores hænder, fx kodning af systemet, arbejdede vi på andre ting. Så lavede vi SEO for at tjene lidt penge i stedet. Vi skulle have arbejdet dedikeret på projektet.
  • Vi sorterede efter pris på oDesk. Pay peanuts, get monkeys.
  • Vi lavede en virkeligt ringe kravspec til systemet og vores udvikler var forvirret med rette.
  • Vi gav for nemt op, da det var svært og vi så ud til ikke at kunne finde ud af det.

Resultatet af alt det her var, at Wagl.dk endte som lidt af et hul i jorden for os. Vi brugte en del penge og endnu flere kræfter på et projekt, der qua vores manglende erfaring med at bygge en virksomhed (og et website) reelt var dødsdømt fra starten af.

Og det var en skam. For idéen med Wagl.dk var pisse fed, og jeg håber, at en dansk iværksætter har lyst til at tage den op og bygge et marked forinden DogVacay selv kommer til landet.

Selv er jeg i dag fuldt ud beskæftiget med at finde advokater på JUF.dk og ejendomsmæglere på Salea.dk med Michael Roscoe – og Wagl.dk er nu bare the one that got away. Et par lærerige måneder blev brugt på det her projekt.

Men vi #prøverigen.

Vi har tidligere på Trendsonline.dk skrevet om, hvordan Halfdan Timm blev klogere på online arbejdskraft med Elance oDesk og få hans tip og tricks. Du kan også læse om det omtalte startup Salea.dk, hvor Halfdan Timm arbejder sammen med Michael Roscoe om at give et online alternativ til den traditionelle ejendomsmægler-branche.

1 kommentar

Skriv et svar