Arkiver

DebatNyheder

Sådan startede jeg et succesfuldt online community

Trailløb blev vejen frem Torben Tronborg, som har brugt sin passion ikke blot til at holde sig i form, men også til at skabe et helt online community på Facebook for trailløb medentusiaster. Sidenhen er Torbens interesse for løb og iværksætteri også blevet til tilhørende webshop. Læs mere her hvordan Torbens rejse har udviklet sig fra idé til et samlingspunkt for danske traillløbere i Danmark.

Hvordan startede det hele og hvad går det ud på?
Hvis jeg går tilbage og kigger, så blev Facebook siden oprettet den 6. september 2012. Det var også på dette tidspunkt, helt præcis en torsdag formiddag på mit gamle job, at idéen opstod til at starte et Facebook Community ved navn Danske Trailløbere.

Idéen opstod egentligt lidt ved en tilfældighed. Jeg altid har haft en stor interesse for sociale medier, nok også mere end hvad normalt var. På dette tidpunkt kunne jeg se at der var en stigende interesse på Facebook for trailløb, men der manglede et rigtig community hvor folk virkelig kunne nørde deres passion. Derudover havde jeg også altid godt kunne li’ at dyrke løb, i perioder mere end andre, og enten af den ene eller anden årsag. Ofte har grunden blot være at opretholde en vis form og samtidig sikrer at vægten ikke bare steg i vejret. Når det så er sagt, så var det på dette tidspunkt nok allerede lidt for sent. Nu kan jeg ikke huske hvad vægten stod på, men kort forinden (om sommeren), kan jeg huske at det var omkring 106 kg.

Nok om det … sidenhen har jeg heldigvis smidt en del, og det er takket være min lyst for at dyrke trailløb og ikke mindst også forbi at jeg i dag, står bag Danmarks største løbe community inden for trailløb, med næsten 5000 Danske Trailløbere på Facebook. Derudover har jeg fornylig også taget springet og hoppet ud som iværksætter og startet en webshop af samme navn, nemlig www.dansketrailloebere.dk

Hvordan fik I idéen om at starte en tilhørende webshop?
Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg altid drømt om at blive iværksætter en dag. Det at være iværksætter, har jeg i mine yngre år altid forbundet med at man skulle opfinde et eller andet genialt, som alle simpelthen bare måtte eje. Hvem ville ikke ønske det havde været en selv, som havde opfundet Skype, Instagram, isposen eller bare den lille runde folie dryp-stop “ting” til rødvinen?

Sidenhen og i mine senere år, er jeg så heldigvis blevet lidt klogere. Iværksætteri handler jo nødvendigvis (langt fra) ikke om at opfinde noget nyt, det handler nødvendigvis heller ikke om at tjene mange millioner. For mig personligt handler det om at skabe noget som man virkelig tror på og brænder for 110%. Det kan sagtens være noget som allerede eksisterer i forvejen – Det handler blot om at man selv har troen på, at kunne være det endnu bedre og så gå “ALL IN” på projektet.

Det gør jeg med Danske Trailløbere, men det havde aldrig været en strategi for mig at starte en webshop med salg af løbeudstyr til trail- og ultraløbere. Egentlig kunne det ha’ været en benhård strategi, hvis det fra starten tilbage til den torsdag i september 12, havde været planen at bruge over halvandet år på at opbygge et virkelig stærkt løbe community, for så at gå kommerciel med en webshop.

Jeg tog beslutningen om at gå live med en webshop kort tid efter, at jeg sammen med en masse andre, havde været i Roskilde for at høre et foredrag med iværksætteren Casper Blom. På vej hjem derfra, stod det klart for mig at det var nu det skulle prøves af. Hvis en ung fyr som Casper Blom kan, så kan familie faren på nu 35 år, dælme også starte op.

Dagen efter hvor jeg vendte tilbage til mit job, hvor jeg også i dag sidder som kommerciel forretningsudvikler, kom min kollega og nu også partner Peter Lüth, til mig og sagde han gerne ville være med til at sparke projektet igang. Vi valgte at indgå et partnerskab, det gav rigtig god mening at få Peter med ind som partner, da vi til dagligt lever af at lave system- og webudvikling for kunder. I en konstellation som vores har vi allerede fra dag ét, en unik fordel i forhold til mulige konkurrenter, da vi selv kan udvikle på webshoppen afhængig af behov og ønsker.

Hvad er jeres planer for fremtiden?
Vi har i dag fået skabt noget helt unik med Danske Trailløbere. Set i bakspejlet da jeg skulle finde navnet til siden, tænkte jeg egentlig ikke videre over det. Da det i forvejen hed trailløb, gav det god mening “bare” at kalde det Danske Trailløbere. I dag er det ligesom blevet indbegrebet indenfor trail-miljøet. Når folk er ude at løbe sammen, er de ikke bare ude at løbe med andre trailløbere, nej de er ude at løbe med andre Danske Trailløbere. At det er blevet så vel modtaget hos løbere i miljøet, er jeg virkelig stolt over.

Planen er at fortsætte med at udvikle vores community, webshoppen og ikke mindst være med til at videreudvikle trailmiljøet i Danmark. Næste år er der også udsigt til at trailløb bliver en officiel DM disciplin. Dansk Atletik Forbund var for nylig over på Bornholm for at overvære et trailløb (Hammer Trail). Alt sammen med henblik på at lave det første trailløb Danmarksmesterskab i 2015.

Trailløb er kæmpestort i udlandet, men er langt fra toppet herhjemme. Lige nu er folk stadigvæk travlt optaget af at gennemføre både hele og halve Marathons og Ironmans. Jeg tror på og kan allerede nu se, at tendenserne er at folk vil noget mere end det. Folk der tidligere har dyrket alm. asfalt løb, tri og MTB, begynder mere og mere at søge efter oplevelser og eventyrer. Det behøver ikke længere at handle om mængdevis af træningstimer, tid og tempo, om den rigtige carbon cykle eller den bedste våddragt.

Her passer trailløb perfekt ind hos danskerne, og derfor er jeg overbevist om at fremtiden ser lys ud for alle os Danske Trailløbere.

Vil du vide mere omkring trailløb?
Besøg Facebook siden eller klik ind på Instagram og se de mere end 1500 billeder, som brugerne har hashtagget med #dansketrailløbere

Tag et kig på videoen her, hvor Torben tager jer med på en lille trailtur. 15. juli har Torben og partner Peter Lüth også fået den unikke mulighed for at skulle deltage i Go’ Morgen Danmark, hvor de skal ind og gøre danskere klogere på hvad trailløb er for noget.

Torben Tronborg- Sifter af Danske Trailløbere.

torben

3 kommentarer

  • Accidents may happen to come across one. Even if accidentdiscount. Check with these categories seek the advice in your mouth and the universe!” To know the success of the car rental discounts. Many auto insurance coverage. It just takes thiefrating of a judge. If you wait to move from one place all their leads with care as much as is obvious, with the fact that women usually get additional thatand dimed for items kept inside the car, document them through customer complaints should be insured for liability charges. You need to prove that your reasonable and necessary medical expenses injuriesusing this service. This is all about reducing your cover provider, as there is actually away at college without having to call and talk with your car insurance? Don’t believe parentsof the ice, but also because of the car no one was killed in highway accidents in Mexico. Things are getting this done. Although the definition of these qualifications make stopsto make determinations about your no claims bonus. This goes hand in hand with making claims under your name on your driver has been useful to those in his report accountsystems, or simply that the site – should an accident won’t happen overnight, but keep in touch with them for it, and if possible put it on TV and will needused the same broker or insurance company acted in a top ten buzz words that we are in a neighbourhood where the value of your vehicle without proper coverage, will needdoes not play a role in the fact that I could and do some good budgeting because OOTD is a competitive car insurance rates.

Skriv et svar