Arkiver

Nyheder

Autobutler får investering på 43 millioner fra Index Ventures

Den danske digitale værkstedsplatform Autobutler får massiv investering på 43 millioner fra tidligere investorer Dawn Capital og Creandum, samt en ny investor Index Ventures. Med denne investering kan Autobutler speede yderligere op og vinde markedet for bilreparationer i Europa – et marked med en samlet værdi på 65 milliarder kroner.

Autobutlers koncept er baseret på ideen om, at internettet – også på autoreparationsområdet – er fremtiden, fordi forbrugerne i dag ønsker, at det skal være nemt, hurtigt og gennemskueligt at købe et produkt eller en serviceydelse – og dét er netop, hvad Autobutler kan tilbyde. Når bilen går i stykker, og man skal finde den rigtige automekaniker, kan man med Autobutler i stedet få en den digitale platform til at gøre arbejdet for en og hurtigt finde den bedste, nærmeste eller billigste.

Efter knap fire års levetid har Autobutler modtaget tre investeringsrunder, bekæmpet modstanden fra autoreparatørernes største brancheorganisation, og ramt de store tyske og engelske bilmarkeder.

Investeringer fra erfaringstunge ventureselskaber

I 2012 modtog teamet deres første investering fra tre danske investorer med tung erfaring fra bil- og mediemarkedet i Danmark, blandt andet fra Bilbasen og Bil Magasinet, og i august sidste år modtog Autobutler en investering på 30 mio. kr. fra engelske Dawn Capital og Creandum, et svensk ventureselskab, der tidligere har investeret i musikportalen Spotify, danske fashion tech iværksættervirksomheden Fitbay, vin app’en Vivino og senest i maj måned investerede de i det danske vagtplanlægningsværktøj Planday.

Index Ventures er et af de største ventureselskaber i verden. De bringer både en stor pose penge og en enorm ekspertise. Ventureselskabet kommer til at sidde i bestyrelsen sammen med de tidligere investorer Jan Lehrmann, Jesper Buch og Martin Hauge, samt de to stiftere Peter Michael Oxholm Zigler og Christian Legêne.

Denne Serie B investeringsrunde kommer efter, at den senesteinvestering på 30 millioner kr., ifølge Autobutler, er blevet brugt til at etablere sig på de store bilmarkeder Tyskland og England.

“Vi har skabt en helt ny markedsplads for bilejere og værksteder og er siden starten for fire år siden blevet Danmarks største online markedsplads for bilreparationer. Det er derfor et stort skulderklap, at en af Europas mest prestigefyldte investorer bakker op om Autobutlers vækst i Sverige, Tyskland og England,” udtaler CEO og medstifter Christian Legêne og fortsætter:

”Ved at gå sammen med Index Ventures får vi ud over kapital tilført viden fra de investorer, der har været med til at gøre selskaber som Dropbox og Skype til en succes, og som senest har fået Just Eat børsnoteret.”

Det var også Index Ventures, der i 2012 var med til at sikre danske Trustpilot en massiv investering, en iværksættervirksomhed, der i dag kan fejre sine 200 ansatte og har kontorer i både Danmark og New York.

Europas største bilreparatør
Drømmen er at blive Europas største portal for bilreparationer, og med den nye investering har de fået et godt fundament for at fortsætte deres enorme vækst på 200 % pr. år. Samlet set har Autobutler stået for 350.000 tilbud, og teamet har i dag 3.500 værksteder tilknyttet.

”For det første er der den teknologiske udfordring. For det andet skal man have et produkt, som løser et problem for kunderne og de deltagende virksomheder. Det ser ud til at Autobutler har det rigtige produkt, og vi er glade for at få mulighed for at arbejde med Autobutler,” udtaler Index Ventures chef Ben Holmes.