Arkiver

Nyheder

Founder anbefalinger: Sommerlæsning #1

Sommeren er i den grad over os, og tiden er måske til at koble af i varmen med en god bog. Udvalget er stort, og det kan være svært at vælge.

Vi har spurgt en håndfuld dygtige iværksættere om deres læseanbefalinger til inspirerende læsning i din sommer. Founder og CEO i Bownty,  Steffen W. Frølund giver os denne uges anbefaling. God læselyst!

coverTitel og forfatter

The Selfish Gene af Richard Dawkins

Hvad handler bogen om kort fortalt:

Bogen handler om moderne evolutionsteori og om hvordan naturens egen optimeringsalgoritme fungerer. Det er en biologibog, men dens grundlæggende tese, at det enkelte ”gen” ubevidst søger sin egen replikering, præsenteres som en universel grundregel. Har du variation, arvelighed og udvælgelse i et system, så vil der gradvist opnås et optimum.

Richard Dawkins ender med at overføre evolutionsteori fra dyrs fysiske karakteristika til kultur med det han kalder ”memetics”.

Hvad gør den værd at læse:

Udover at give mig et dybt indblik i hvordan naturen fungerer, og det åbenlyst eksistentielle i at forstå vores eget ophav som dyreart, så har den givet mig et interessant syn på teknologi, kultur, startups og marketing.

Den universelle darwinisme er en algoritmen der kan kobles på alting. For eksempel har man variation i sine marketingaktiviteter, arvelighed ved at dine kampagner oftest bygger på de forrige kampagner og udvælgelse da dårlige kampagner lukkes.

Fortsætter du denne metodik finder du til sidst dit optimale marketingmix (indtil omverdenen ændrer sig). Det samme kan man sige om startups og teknologi på et mere generelt makroniveau.

Se evt. også disse TED Talks som cirkler om emnet Kevin Kelly: How Technology Evolves og Susan Blackmore: Memes and “temes”.

1 kommentar

Skriv et svar