Arkiver

Nyheder

E-handelsanalyse første halvår – pensionister storshopper

Mere end hver 10. forbruger mellem 26-50 år handler mere end 7 gange om måneden, og generelt er der blevet flere storshoppere, viser Dansk e-handelsanalyses halvårsrapport for 2014. Stigningen i antal handler er størst hos pensionisterne (+65 år).

Dansk e-handelsanalyses nyeste rapport for årets første seks måneder peger på, at de ældre i højere grad har taget e-handel til sig, og har øget deres andel af såkaldte ”storshoppere”. Mere end hver tiende over 65 år e-handler over 5 gange om måneden, hvilket er en fordobling i forhold til 2013. Tilsvarende er andelen af ældre, der kun foretager et køb om måneden, faldet markant.

1 halvår

Flere storshoppere på tværs af aldersgrupper
Generelt handler alle aldersgrupper på nettet oftere, da 18 % foretog minimum 5 handler pr. måned. Udviklingen hos de ældre kan også ses hos danskerne generelt, og det betyder at andelen af danskerne, som kun e-handler 1 gang om måneden skrumper. De dugfriske tal viser fortsat, at pris, bekvemmelighed og udvalg er de 3 væsentligste årsager til køb på nettet.

[quote_box_center]”Den stigende handel betyder, at vi igen i år ser en markant stigning i e-handlen, så danskernes forbrug på nettet runder de 72 mia. kr. i løbet af i år, fordelt på op mod 120 mio. handler,” siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.[/quote_box_center]

Skriv et svar