Arkiver

Nyheder

Færøsk iværksætterkonference afholdes lørdag

Denne lørdag afholdes en gratis iværksætterkonference på Færøerne for tredje gang. Arrangementet, der hedder Nebula, har været afholdt årligt siden 2012, og byder på en række præsentationer rettet mod alle der har interesse for iværksætteri.

Nebula bliver skudt i gang lørdag den 16. august klokken 13.00 af borgmesteren i Tórshavn, Færøernes hovedstad. Derefter er dagen fyldt med en række spændende præsentationer, der bl.a. fortæller om tilbud fra færøske støtteprogrammer og giver info om håndgribelige evner, så som intellektuel ejendomsret. Der er også en række boder, hvor deltagende kan søge rådgivning fra bl.a. det færøske skattevæsen om opstart af virksomhed.

Vivino_logoEt miljø i vækst

Selv om Færøerne ofte flyver under radaren her hos Trendsonline.dk, så er det ikke alt for svært at finde nogle succeshistorier fra de fjerne øer. Vi kender f.eks. alle til Vivino, verdens største vin-app der sidste år fik en investering på 60 millioner kroner, hvis co-founder og CEO kommer fra Færøerne.

Dog er det færøske startup miljø ikke lige veludviklet som f.eks. her i Danmark, og det er netop det som Nebula vil gøre noget ved.

Efter at have boet tre år i København, har jeg for alvor opdaget hvor vigtigt og givende det er at have et sammenhængende og åbent iværksætter miljø. Jeg ønsker at gøre en forskel, og med Nebula forhåbentlig lægge op til at andre får lyst til at organisere arrangementer og være med til at udvikle miljøet på Færøerne,” siger Halgir Winther Nagata, der til dagligt studerer Kommunikation & IT på Københavns Universitet.

Halgir tog initiativ til den første udgave af Nebula i 2012, og har siden da brugt sine sommerferier på at planlægge og afholde det årligt tilbagevendende arrangement.

Halgir har tidligere erfaring med en del projekter på Færøerne. For eksempel solgte han i 2012 sin første startup, eBillett.fo, der solgte tusindvis af elektroniske billetter til en række færøske festivaler, koncerter og andre arrangementer.

Kosmisk inspiration

Navnet Nebula stammer fra et smukt fænomen i rummet, hvor støv og andre materialer samler sig i store lysende skyer. Det er inden i netop disse strukturer, at nye stjerner fødes. Det er netop denne metafor, skabelsen af nye stjerner, som arrangementets navn hentyder til.

larsettrupI år får Nebula besøg af den danske iværksætter Lars Wiberg Ettrup, co-founder af bl.a. Linkfire og Rocket Labs. Han kommer at fortælle om sine erfaringer med at starte nye projekter i det danske miljø, og hans indsigter fra Rocket Labs om det at skabe og drive et sundt iværksætter miljø.

Nebula iværksætterkonferencen afholdes lørdag den 16. august, og starter klokken 13.

Det er gratis at deltage. Måske der er nogle Trendsonline.dk læsere derude som befinder sig på Færøerne, der kan få noget ud af at deltage!

Flere informationer findes på Nebulas hjemmeside eller Facebook event.

Skriv et svar