Arkiver

Nyheder

Hvem bliver Danmarks næste IT-guldæg?

Danske IT-iværksættere kæmper om Guldæg-prisen 2014, og tre lovende projekter er igennem til finalerunden. De talentfulde iværksættere får nu chancen for at vise deres projekter frem på både den danske og den internationale scene.

Projekterne omfatter: Velocatr som har lavet en cykellygte med indbygget GPS, der gør livet surt for langfingrede cykeltyve. Edukarma med en social platform for studerende, der fungerer som karrierevejleder og rådgivende netværk. Startuptravels skal gøre det lettere for iværksættere at finde et sted at sove, en kontorplads og ligesindede at drikke kaffe med, når de er på farten.

Ambitiøse finalister

Alle tre projekter er ambitiøse og drevet af drømmen om at blive Danmarks næste IT-iværksættersucces. Pressen og andre interesserede er inviteret til finalereceptionen på tirsdag den 19. august kl. 17.00 hos Saxo Bank.

“Kim Fournais og jeg er stolte over endnu engang at sponsorere denne konkurrence. Ikke kun fordi vinderen får mulighed for at præsentere vinderprojektet i iværksætterbyen Tel Aviv for en masse investorer, men også fordi iværksættere viser den eneste vej frem for Danmark, hvis vi også i fremtiden skal være et rigt land. Derfor støtter vi gerne iværksættere, der trænger til en håndsrækning, og det er lige præcis, hvad Israel giver iværksættere med Guldæg-konkurrencen,” siger CEO ved Saxo Bank, Lars Seier Christensen.

Læs den seneste artikel om finalisten EduKarma.

Iværksættere skal turde tænke globalt

Mange historier om det danske iværksættermiljø fokuserer på de lokale rammevilkår for iværksættere, nationale vækstprognoser, bureaukrati og nødvendigheden af skabertrang i Danmark. De fokuserer sjældent på de muligheder for den dansk iværksætterscene, der ligger inden for rækkevidde, hvis man som iværksætter fra starten tør træde ud, eller tænke sig selv på den internationale scene.

Man skal altid tænke sit projekt ind i en international kontekst. Også hvis man vil have succes i Danmark lokalt. Guldæg-konkurrencen er en unik mulighed for en iværksætter til at vise sig frem på den internationale iværksætterscene, hvor tilgangen til iværksætteri og adgang til kapital er en anden.

Læs mere om en finalist med internationalt fokus: StartupTravels er platformen til den rejsende iværksætter.

Konkurrencen er arrangeret af den internationale venture og Start Up Festival ’Start Tel Aviv’ i samarbejde med Saxo Bank og Microsoft Danmark, med det formål at sætte fokus på talentmassen blandt de danske IT-iværksættere og give dem en international platform at folde sig ud på.

Tommy AhlersStjernespækket jury sidder klar

IT-iværksættere fra hele landet har meldt sig til konkurrencen via hjemmesiden www.guldæg.dk og juryen har nu nomineret de tre mest lovende projekter til finalen. Det drejer sig om cykeltyverisikrings-tjenesten Velocatr, iværksætter-rejseportalen Startuptravels og studieportalen Edukarma, som efter juryens mening var de skarpeste og mest ambitiøse projekter. Der er lagt op til en nervepirrende finaledag for de nominerede iværksættere, som hver især skal pitche deres projekter for en skarp jury bestående af tunge erhvervsprofiler og erfarne iværksætterprofiler:

Lars Seier Christensen (CEO, Saxo Bank), Morten Wagner (CEO, Freeway), Anette Nørgaard (Business Evangelist, Microsoft), Tommy Ahlers (CEO, Podio) og Jonathan Løw (CEO, Listen Louder).

Vinderen kåres på tirsdag

Den vindende iværksætteridé, kan se frem til et ophold i iværksætterbyen Tel Aviv og blive en del af Start Tel Aviv venture og start up-festivalen i et af verdens førende iværksættermiljøer. Her skal vinderen deltage i workshops, netværke med potentielle samarbejdspartnere og investorer.

Vinderen bliver kåret

tirsdag 19. august
kl. 17.00 hos Saxo Bank
Philip Heymans Allé 15 i Hellerup

Vi ses derude!

1 kommentar

Skriv et svar