Arkiver

Nyheder

Ny brugtsalgsportal skal hjælpe studerende i handlen af brugte bøger

Studiesalg.dk er en ny platform, der ridder med på bølgen af second-hand initiativer. Her er det muligt at sælge og købe brugte bøger, ved at tage udgangspunkt i den specifikke uddannelse, du er optaget på, frem for at skulle lede i en inddeling af diverse områder og fag som DBA.dk, Pensum.dk og lignende platforme gør det.

Studiesalg.dk opererer inden for brugtsalgsmarkedet og adskiller sig netop ved ikke at tage udgangspunkt i diverse kategorier og underkategorier, men derimod de enkelte uddannelser. Det skal gøre det nemmere når du skal bruge flere bøger – eksemplesvis til semesterstart. Modsat såsom DBA.dk fokuserer Studiesalg.dk kun på brugte studiebøger, og har en anden website struktur end for eksempel Pensum.dk, der desuden også sælger nye bøger.

På denne nicheportal skal du kun afkrydse ved de bøger, som du står og mangler, og derefter finder Studiesalg.dk portalen automatisk de sælgere, som har flest bøger, af netop dem du søger. På den måde slipper du for at skulle lede selv.

Uoverskueligt marked

Idéen kom da stifteren Rasmus Christoffer Nielsen, som også er manden bag Easify.dk, selv skulle starte uddannelse som skibsofficer-aspirant hos A. P. Møller – Maersk, og ikke var i stand til at finde de korrekte bøger uden at bruge oceaner af tid.

”Det gik op for mig at de eksisterende løsninger for at finde brugte bøger var virkelig ringe. Der var til dels et par bøger at hente på DBA.dk, men det er jo ikke den mest udbredte branche. Efter noget tids søgen fandt jeg Pensum.dk, men jeg syntes den var så uoverskuelig, og selve bestillingprocessen komplicerede tingene endnu mere,” fortæller Rasmus Christoffer Nielsen til Trendsonline.dk.

Crowdsourcende tilgang betød stigende besøgstal

Portalen har nu godt 1500 bøger til salg, og antallet af brugere stiger med 5-7 om dagen, det på trods af, at Rasmus Christoffer Nielsen har besluttet, at man ikke behøver være oprettet som bruger for at bestille bøger.

“Det egentlige vokseværk, kom faktisk først i januar 2014, da jeg for alvor begyndte at sætte fokus på at få ordet ud om portalen. Det skete primært ved at lave nogle gode forhold til de mange facebook-grupper der har til formål at købe/sælge studiebøger. Jeg gjorde det endnu nemmere at sætte bøger til salg, og desuden gjorde jeg det muligt for alle at tilmelde sin egen uddannelse, hvis ikke den allerede fandtes. Sidstnævnte har medført at der i dag er bøger til salg til over 30 uddannelser – om end nogle har flere bøger til salg end andre.” siger Rasmus Christoffer Nielsen

Platformen er lavet således, at du nemt kan logge ind via facebook, derefter kan du oprette annoncer på ned til 30sek stykket, og så kan man vælge at dele alle annoncerne i facebookgruppen bagefter, for at opnå maksimal eksponering. Der er mellem 150 og 300 besøgende på siden hver dag, og disse tal forventes at stige endnu mere i fremtiden.

Besøg Studiesalg.dk her og kom igang med salget af dine gamle studiebøger.

Skriv et svar