Arkiver

FintechNyheder

Hungry.dk introducerer Bitcon hos 800 restauranter i Danmark

Den danske takeaway-portal Hungry.dk lancerer Bitcoin som ny betalingsmulighed. Det betyder, at det nu er muligt at bruge valutaen til at bestille mad hos over 800 restauranter i hele landet.

Online-portalen Hungry.dk, der tilbyder take away på nettet i hele Danmark vælger nu i samarbejde med Bitcoin-betalingsudbyderen Coinify, at det nu skal være muligt på lige fod med andre udbredte betalingsmetoder, såsom Dankort, kreditkort og PayPal at betale for sin pizza eller sushi med Bitcoins.

”Vi ønsker at gøre det nemt og bekvemt at bestille og betale sin take away, og Bitcoin er for nogle en del af det. Vi tør ikke spå om, hvor mange der vil benytte muligheden, men allerede nu kan vi se en interesse der overgår vores forventning”, udtaler administrerende direktør Rune Risom i Hungry.dk.

Mere end bare niche

Bitcoin er en digital valuta skabt i 2009, som et forsøg på at skabe en decentraliseret og krypteret betalingsform der fungerer uafhængig af banker eller myndigheder. Valutaen overføres fra person til person, også kaldt peer-to-peer, og opbevares af den enkelte person i en digital pung, en såkaldt ”wallet”.

Indtil nu har det i Danmark primært været muligt, at benytte Bitcoins til at betale for digitale tjenester, bøger og elektronik. Med tilføjelsen af de mere end 800 restauranter Hungry.dk samarbejder med, kommer mad endelig også på listen over produkter som kan købes med valutaen.

Hungry.dk tester vandene 

Rune Risom fra Hungry.dk ønsker for nu at teste valutaen af og følge udviklingen, men håber at se mange af sine brugere gøre brug af muligheden. Det giver nemlig virksomheden nogle klare fordele i forhold til eksempelvis kortbetalinger.

pizza_hungrydk

”Bitcoin har den klare fordel, at det ikke på samme måde som med kreditkort er muligt at svindle. Det vil sige, at vi ikke behøver være bekymret for svindelforsøg med stjålne kort, men i stedet har sikkerhed for at modtage penge for den mad der er bestilt”, siger Rune Risom.

Hungry.dk gik i luften i marts 2013 og på meget kort tid har virksomheden opnået samarbejde med 800 restauranter over hele Danmark.

Hungry.dk på Trendsonline.dk

Trendsonline.dk har fulgt startupvirksomheden Hungry.dk siden den spæde start, og du kan se hele historien herunder.

Hungry.dk i partnerskab med Ekstra Bladet (December 13, 2013)
Den nye takeaway startup Hungry.dk vil udfordre Just-Eat (januar 10, 2013)
Det nye danske startup Hungry.dk og tyske DeliveryHero laver samarbejde (januar 14, 2013)
Hungry.dk går live! (marts 5, 2013)
Hektisk start for Hungry.dk (marts 13, 2013)
Just-Eat co-founder investerer i Hungry.dk (maj 6, 2013)
Det danske startup Hungry presser Just-Eat.dk (juli 1, 2013)
Jesper Buch investerer i Hungry.dk (september 18, 2013)