Arkiver

Nyheder

#CPHFTW – Townhall meeting #3

“For startups. By Startups” var nogle af de første ord, man hørte til det tredje arrangeret af CPHFTW. Dette er ånden i det nye tiltag skabt for at gøre forholdene for iværksætteri i Danmark endnu mere attraktive.

#CPHFTW, en organisation anført af stifter Jasenko Hadzic og nyankommende Lærke Ullerup, afholdte i mandags tredje udgave af det, der er kendt som Townhall meetings. Lokalerne i Sydvest var rustikke, og det eneste interiør var simple solide “cardbox stools”.  Det gav plads til fuld fokus på iværksætteri og fremtiden for CPHFTW.

Et solidt fremmøde på mere end 600 ildsjæle, satte forventningerne højt for arrangementet, et arrangement hvis tiltag er direkte påvirket af ønsket fra deltagerne. Det blev blandt andet gjort klart da deltagerne blev bedt om at tweete egne forslag, forbedringer og nye initiativer under #CPHFTW.

Townhall meeting #3

Arrangementet var inddelt i flere kategorier i denne udgave af #CPHFTW, og en lang række i iværksættermiljøet kendte talere stod klar til at indtage scenen – og ud fra de mange klapsalver med stor succes. Interessante historier om det at være iværksætter eller bare den generelle udvikling på markedet var nogle af punkterne på dagsordenen.

Nick Bruun, CTO hos Icon-finder, fortalte om det, der tydeligt var en af hans helt store passioner, nemlig webdevelopment og den udvikling der har været på markedet gennem de seneste 15-20 år. En klar pointe fra Nick Bruun med kasketten som udvikler var:

“Developers are not just designing and programming your website or platform, they are bulding the foundation of your business.”

En anden interessant tale var Martin Ferro-Thomsen, CEO af Conferize, som gav en direkte motiverende tale til en sal fuld af ligesindede iværksættere – en tale der tydeligt var præget af egne erfaringer som iværksætter. Som nogle af Martins klareste budskaber i talen står disse frem:

“Believe in yourself, define your own niche and own it, create your own thunder and get out of your comfort zone.” her var det svært ikke at mærke iværksætterånden i de store lokaler.

Iværksættere fra adskillige virksomheder fik efterfølgende mulighed for at fortælle om deres virksomhed og de seneste nyheder. En opdateret liste med præsentationer skulle inden længe kunne findes på CPHFTW.dk under fanebladet Sparks.

#CPHFTW og retningen for fremtiden

En af de måske vigtigste annonceringer denne aften var, at #CPHFTW via tilknyttede founders havde opnået 400.000 kr. i funding. 31 af disse founders blev fremvist i en stabling af papkasser som ses på billedet øverst. Selve opstillingen foregik i bedste iværksætterstil; fuld fart fremad og i totalt kaos.

Vi fik et par minutter med Jasenko Hadzic og fik hans vision om, hvad #CPHFTW skal udvikle sig til. De grundlæggende toner var klare: En forbedring af det danske iværksættermiljø.

“CPHFTW skal samle de danske iværksættere og skabe et endnu bedre økosystem,” fortæller Jasenko Hadzic.

Formålet med selve platformen CPHFTW er at skabe overblik over det danske startupmiljø. Her samles blandt mange andre ting events og nyheder som er interessante for iværksættere.

“Jo større og stærkere vi fremstår som community, desto mere medieomtale får vi, hvilket skaber bedre rammer for virksomhederne i startupmiljøet ved blandt andet at gøre det nemmere for dem at finde investorer og kompetente medarbejdere.”

Ambitionerne for #CPHFTW er store og det mærkes især, da Trendsonline.dk fanger Martin Ferro-Thomsen som med Conferize er en af de virksomheder der har valgt at være en del af de på billedet viste 31 founders.

“Jeg har selv stået i den situation at skulle flytte til udlandet med min virksomhed, og det er ikke af ren lyst, men fordi vi skulle være på et A-marked for at udnytte det fulde potentiale. Hvis vi skal være helt ærlige, så er Danmark bare ikke et A-marked, men det skal vi lave om på med CPHFTW,” fortæller Martin Ferro-Thomsen og slutter:

“Hvornår kommer det næste startup der skaffer 1.000 arbejdspladser i Danmark – for selvfølgelig kan det lade sig gøre!”

Jasenko Hadzic håber på at få endnu flere foundere til at melde sig, og hvis man er interesseret, skal man kontakte #CPHFTW hurtigst muligt. Ligeledes opfordres alle i miljøet til at deltage, når Townhall meeting #4 løber af stablen i november. Denne gang var der mere end 650 tilmeldte, næste gang går #CPHFTW efter 1.000 fortæller Jasenko Hadzic.

IMG_0491

 

1 kommentar

Skriv et svar