Arkiver

Nyheder

Mere end 100 startups og 3000 mennesker samlet til #Sthlmtechfest

Sthlmtechfest, et event arrangeret af manden bag #sthlmtech Tyler Crowley, og sponsoret af en lang række virksomheder der alle støtter fokus på iværksættervirksomheder. Arrangementet viser de nye trends inden for forskellige områder, som spiludvikling, medier, markedsføring, og giver en stor skare af iværksættervirksomheder muligheden for at fremvise deres produkter til mulige investorer, medier og iværksættere som dem selv.

Dette event fandt sted i de moderne bygninger i Waterfront kongres center, med 3.000 mennesker på gæstelisten. Foruden den store blanding af iværksættervirksomheder, blev dette arrangement også besøgt af investorer på udkig efter nye investeringer, store medier fra flere lande, og repræsentanter fra større “iværksættervirksomheder” som Facebook, Spotify og mange andre.

See the long list of interesting attendees here

Fremtiden for spiludvikling

De udvalgte paneldeltagere som sad klar til at diskutere de nye tiltag inden for spilverdenen bestod af Thomas Hartwig som er CTO hos King, hvilket er en af de største inden for skabelse af gratis online spil såsom Candy Crush og Farm Heroes Saga. Karl Magnus Troedsson, CEO af Dice, som har lavet spil i størrelsesordenen Battlefield, var en af de andre paneldeltageresthlmtehcfest1.

Efter deres debat om spil og spiludvikling og i hvilken rette de hver især så udviklingen gå hen, blev Viceborgmester Ulla Hamilton en del af panelet. Hun så en fremtid hvor spil skulle have en langt større rolle i uddannelsessystemet i Stockholm.

“We know that one successful way to engage children is through different sorts of gaming. I see a future where gaming will be a much bigger part of the educational system, than it is today,” således svarede Viceborgmester Ulla Hamilton, da hun blev udspurgt af Tyler Crowley om hendes synspunkt på spil.

Iværksættere viser og forklarer

IMG_0532Fremmødet af forskellige iværksættervirksomheder var umuligt at overse, standere og bannere alle vegne, specialprintede t-shirts med logoer og sågar en Tesla placeret midt i det store lokale. Et lokale fyldt af håbefulde iværksættere klar til at netværke sig fremad i verden.

Vi talte med folkene bag Detectify, et software-værktøj som gør det muligt at scanne din digitale forretnings sikkerhedssystem. Efter et par minutters scanning får man et overblik over, hvor sikkerheden halter og hvilke farer der kan være i tilfælde af hackerangreb. Disse folk var de samme som hackede Google tidligere på året og fik en dusør på $10.000 for det.

“it was a friday afternoon, and actually we just needed the money to go on a roadtrip across Europe, so we decided to try an hack Google, a few hours after we succeeded and cashed in our reward” fortæller en stolt Fredrik Nordberg Almroth, Co-founder af Detectify.

Martin Tall, CEO og founder af SelfieJobs, fortalte om konceptet “Tinderfying Linkedin”. Selfiejobs har skabt en ny, sjov måde at lede efter ansatte og praktikanter på, nemlig i stil med den populære datingapp Tinder, hvor man bladrer gennem en række af mulige kandidater inden for en given branche.

For at give et dybere billede af kandidaterne – andet end et billede af personen, er det muligt at tilføje en lille salgsvideo, samt en masse professionelle elementer. Da ideen blev præsenteret på den store scene, havde paneldeltagerne en del bekymringer om det, som de fleste mente, var for overfladisk. Martin Talls kommentar på dette var:

“In some jobs, appearence is just everything” og tilføjede at app’en jo netop indeholdt meget mere end bare denne salgs video.  

IMG_0535

Afslutningen af arrangementet var i selskab med Dj-Duo’en Cazzette, som til denne begivenhed spillede live på den anden side af vandet i intet mindre end toppen af rådhustårnet. En optræden der blev transmitteret direkte på adskillige storskærme og bragte den eksklusive optræden ind i de store lokaler, hvor iværksætterbegivenheden sluttede med en fest.

 

 

 

Skriv et svar