Arkiver

DebatNyheder

Daniels time-out: Enig Martin Thorborg, lad os få en eller to nationale pjækkedage

Lad os sætte iværksætteri på skoleskemaet, det har været en sætning, der er blevet brugt meget på det sidste. Casper Blom rejser rundt i landet og prøver via hans stil, der passer til de unge, at formidle sit eventyr og slutter altid af med ”Just Fucking do it”.

Nu er Martin Thorborg på banen med sin pragmatiske form og råber ud over det ganske land, at unge skal pjække en dag om året. Og her giver jeg ham ret, men for at disrupte ideen så vil jeg sige pjæk en gang om året en fredag og en mandag og brug hele weekenden på en forlænget Startup Weekend. En dag vil flytte noget, men fem dage vil virkelig rykke.

I denne weekend kan man enten joine andre iværksættere, som er Martin Thorborgs oprindelige forslag og hjælpe dem med deres produkt og idé, eller man kan samle sit eget hold og arbejde på sin egen idé.

Det hele kan styres af erfarne iværksættere, som har det rigtige pay-it-forward gen og på den måde lærer de unge op i alt om iværksætteri og købmandsskab.

Det handler om at fordoble potentialet
»Man gør ikke nok for at motivere de unge til at bryde ud af den uddannelsesløgn, hvor alle skal have en lang videregående uddannelse. Jeg har intet imod uddannelser, men jeg synes ikke, det er vejen frem for alle. Tværtimod. Man ødelægger en masse talent i et uddannelsessystem, der kapper en hæl og en tå for at lave den samme pølse,« udtaler Martin Thorborg til Business.dk

»Jeg gider ikke have det offentlige ind over, derfor kalder jeg det en pjækkedag. Jeg vil opfordre til civil ulydighed og sige til alle børn, at de skal melde sig syge eller blive væk den dag, og så kan de komme ud og mærke virkeligheden hos nogle rigtige iværksættere, der kan fortælle dem om den virkelige verden,« siger Martin Thorborg.

”Det handler om at fordoble potentialet”

I radioprogrammet på Danmarks Radio P1 var der mange forslag til, hvordan man kunne hjælpe iværksættere, – og lige præcis hjælp er noget, som det nye initiativ WeLoveStartups gerne vil.

”Vores mål med WeLoveStartups er at støtte iværksættere med kloge opstartslegater. Vi vil have samtlige danske virksomheder til give tilbage til nye iværksættere”, udtalte Jakob Breddam daglig leder for initiativet og fortsætter:

”Vi vil give legater til dem, der ikke har vundet den ene konkurrence efter den anden, – dem der kom ind på en anden plads helt op til en hundrede syttende plads, og som stadig har det rette potentialet”.

Pjækkedagen ser jeg som et super initiativ, der kan være med til at få virksomhedsejere til at åbne øjnene endnu mere for iværksætteri, og det er præcis det samme, som WeLoveStartups forsøger at gøre. Så tak for det Martin Thorborg!

Du kan se mere på facebooksiden – Pjækkedagen og støtte om Martins initiativ

Skriv et svar