Arkiver

HardwareNyheder

Engagement og potentiale er afgørende for plads i acceleratorprogram

Danish Tech Challenge er det første og eneste danske acceleratorprogram, der udelukkende fokuserer på såkaldte hardware iværksættervirksomheder. Men hvad skal der til for at blive udvalgt til at deltage i programmet hos ScionDTU? Vi har spurgt Jakob Svagin, hvordan deltagerne bliver udvalgt.

Når man bliver udvalgt som deltager i acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge (DTC), får man stillet diverse mentorer, rådgivere, bogholdere samt advokater til rådighed, og så er der samtidig adgang til kontorfaciliteter, mødelokaler og prototype-værksted i løbet af de fire måneder programmet strækker sig over.

Men inden man når dertil, går virksomhederne igennem en udvælgelsesproces, hvor de bliver bedømt på flere kriterier. Trendsonline.dk har taget en snak med Jakob Svagin, Projektleder på DTC om, hvordan selekteringen foregår.

At udvælge de rigtige
ScionDTU_DTC_JakobSvagin
DTC modtager en ordentlig bunke ansøgninger til deres program, og derfor er det centralt, at det allerede ved ansøgningen er tydeligt, at virksomheden har potentiale til at blive en succes og være med til at skabe arbejdspladser i fremtiden. Virksomhedens problemstilling skal være seriøs og konceptet skal være gennemtænkt. Samtidig skal de matche med DTC’s værdier.

“Vi modtog i alt 76 ansøgninger, og vi var positivt overraskede over den høje kvalitet af projekterne. Derfor valgte vi at tage ca. 40 virksomheder til samtale, før vi i samarbejde med vores eksterne jury udvalgte de 20 bedste,”  fortæller Jakob Svagin om udvælgelsen af de endelige finalister.

Læs her om eventet, der skød Danish Tech Challenge i gang.

Efterfølgende er der kommet to koreanske virksomheder til programmet, et program der nu indeholder 22 spændende iværksættervirksomheder.

“Jeg ser meget frem til at have min hverdag blandt de deltagende virksomheder, og ser det som et stort privilegium, at jeg på denne måde kan få mulighed for at bidrage efter bedste evne til alle disse fantastiske projekter,” siger Jakob Svagin til Trendsonline.dk.

Vigtigt at være en aktiv del af miljøet

Hovedaktiviteten er selvfølgelig at fokusere på udvikling af sin egen forretning, men Jakob Svagin, Projektleder på DTC, tilføjer, at de udvalgte skal være indstillet på at være en aktiv del af miljøet – ud over naturligvis at være nogle ambitiøse og imødekommende teams.

“Vi opfordrer til, at man bruger hinanden og laver derfor ugentlige sessions for at vidensdele, hvis man fx mangler info eller kontakter for at få typegodkendt sit produkt i Tyskland. Disse sessions er typisk 2 gange 3 timer om ugen, og man møder op, hvis man finder det relevant,”  forklarer Projektleder Jakob Svagin.

Faglige klynger af virksomheder i forskellige stadier

De udvalgte deltagere repræsenterer et bredt spektrum af stadier, og det er helt bevidst ifølge Jakob Svagin. Nogle er lige gået i gang, og andre er allerede på markedet. Det skal give alle nogen at sparre med, i forhold til hvilket stadie deres virksomhed er på.

Blandt deltagerne er det tydeligt, at der er flere faglige klynger af virksomheder inden for forskellige områder, dette er også helt bevidst netop for at skabe rig mulighed for erfaringsudveksling.

“Jeg tror, deltagelse i Danish Tech Challenge er en investering for livet, og en enestående mulighed for at bygge sig et netværk af meget dygtige, ambitiøse og modige hardware iværksættere,” slutter Jakob Svagin.

1 kommentar

Skriv et svar