Arkiver

HardwareNyheder

De kæmper om 500.000 kr i Danish Tech Challenge

De 22 startups, der deltager i Danish Tech Challenge er fundet, og det 4 måneder lange acceleratorprogram på ScionDTU er skudt i gang. Se her, hvilke startups, der er udvalgt.

Blandt de udvalgte hardware startups finder vi en masse nye koncepter især inden for områder som energi og elektronik, samt medicinalindustrien. Mange forskellige brancher er i spil, fælles er dog præmisset om at forretningen kredser om et fysisk produkt.

Læs her hvilke kriterier acceleratorprogrammets deltagere er udvalgt efter.

Måleinstrument kan forebygge udbrud af arvelige sygdomme

Cortrium er en hardware iværksættervirksomhed inden for medicinalindustrien, hvis produkt, C3, er et måleinstrument, man sætter fast på brystet til måling og overvågning af 5 vitale parametre, såsom puls og respirationsfrekvens via smartphone apps. Foreløbig kan Cortrium måle 3 af de 5.

Produktet er især rettet mod folk med arveanlæg eller prædisposition for hjertesygdomme, søvnapnø og lignende lidelser, men giver også den almindelige privatperson mulighed for selv, at gøre noget aktivt og tage ansvar for eget helbred, som på sigt kan være med til at give indikationer om et eventuelt udbrud af en arvelig sygdom.

Medstifter Jacob Eric Nielsen siger følgende om deres deltagelse i DTC:

“Vi søgte DTC, fordi konceptet ikke ligger bånd på vores udviklingsarbejde, og samtidig tilbyder os tæt samarbejde med DTU og potentielle investorer. Vi skal blandt andet bruge DTU’s prototypeværksted Skylab med 3D-printere til at forbedre brugervenligheden af vores produkt.”

Læs mere om Cortrium og deres deltagelse i Bayer acceleratorprogrammet Grants4Apps her

Live animationsforestillinger

Rokoko har opfundet konceptet ANIMOTION. Animotion tager det bedste fra film, teater og computerspil og kombinerer det med eventyrlige fortællinger i en samlet oplevelse, hvor publikum får mulighed for at interagere og snakke med animerede karakterer.

I starten af 2014 opfandt Rokoko deres eget motion capture-system. Et system der kan produceres for under 1/10 af hvad lignende systemer koster.

“Første prototype af dragten er allerede klar og til jul skulle Rokoko gerne kunne præsentere den model, der kan sættes i produktion og på sigt disrupte hele motion capture-industrien. Det er dette potentiale Rokoko søger at forløse i løbet af DTC,” fortæller Jakob Balslev CEO og medstifer af Rokoko

Ved siden af forestillingerne og teknologiudviklingen udvikler Rokoko desuden Animotion som en alternativ behandlingsform for autister.

“Det har vist sig, at autistiske børn får en særlig stærk relation til de animerede universer og karakterer, og derigennem kan åbne op for sider, som de normalt er for menneskesky til at vise,” siger Jakob Balslev

Se mere om deres innovative og underholdende koncept her.

Verdens hurtigste elektrisk drevne motorcykel

Future Electric  udvikler elektriske motorcykler med stor succes, de har udviklet motorcykler til blandt andet racerløb, og har store planer for fremtiden. Over de næste 3 år skal udviklingen af det, der skal blive verdens hurtigste elektriske motorcykel i gang. Målet er, at denne skal kunne accelerere fra 0-100 km/t på 2,5 sekund og have en topfart på 355 km/t, hvilket samtidigt vil gøre den til verdens hurtigste motorcykel.

Om deltagelsen i DTC fortæller administrerende direktør Jesper Vind følgende:

“Vi er på nuværende tidspunkt 5 stiftere, og selvom vi internt i teamet er gode til at se tingene fra forskellige tider, er noget af det, vi især ser frem til ved at deltage i DTC, den tilknyttede mentorordning. Vi sætter stor pris på sparring med udefrakommende og er altid åbne for konstruktiv kritik.”

Listen over alle de andre spændende startups kan du se her:

Audientes
Boxit-design
Eupry
Faunaphotonics
Innogie
JD Sound
K&P Medical
Leap Technology
Nordic Power Converters
OCTlight
Pelvy
Prototype APS
Purix APS
SBT Aqua
Secoyou APS
Simplight
SunTube
Texo Medical
Voltset

DTC fredag