Arkiver

Nyheder

Færøsk iværksætterkonference deler gratis videoindhold

Iværksætterkonferencen Nebula er blevet afholdt på Færøerne for tredje gang. Der mødte 150 interesserede deltagere op for at høre en række præsentationer om det at starte virksomhed op. Alle oplæg blev filmet, og kan nu tilgås frit online.

Hvad er egentlig forskellen på patent og copyright? Hvilke muligheder for rådgivning og støtte er der at finde hos nyklækkede iværksættere på Færøerne? Disse og mange andre spørgsmål fik svar på den årligt tilbagevendende Nebula iværksætterkonference, der blev afholdt i Tórshavn, Færøernes hovedstad.

Alle oplæggene ligger nu frit tilgængelige online. Det skal dog bemærkes, at de næsten alle er på færøsk. Den danske iværksætter Lars Ettrup var også inviteret til Færøerne for at holde et oplæg om hans danske startup Linkfire og kontorfællesskabet i København, Rocket Labs. Hans præsentation kan ses på dette link.

Læs den seneste artikel om Linkfires pivot mod musikindustrien.

Det var Tórshavns borgmester, Heðin Mortensen, der satte hul på dagen. De næste timer bestod af fem præsentationer og en panel debat om det færøske iværksættermiljø. Videoer af disse kan frit tilgås på Nebulas hjemmeside (på færøsk). Imellem præsentationerne var der rådgivning at hente i diverse boder fra blandt andre det færøske skattevæsen og fra private virksomheder. Ikke mindst blev der flittigt netværket over (gratis) kaffe.

Udvikler det færøske startupmiljø

Konferencen tager navn fra et smukt fænomen i rummet, hvor støv og andre materialer samles i store lysende skyer. Det er indeni disse astronomiske strukturer, at nye stjerner fødes; ligesom på Nebula iværksætterkonferencen.

halgirDet er færøske Halgir Winther Nagata, der i flere år har arbejdet på at udvikle det færøske startup miljø. Han er flyttet til Danmark for at studere Kommunikation og IT på Københavns Universitet, men har siden 2012 brugt sine sommerferier på at planlægge og afholde det årligt tilbagevendende arrangement på Færøerne.

Siden jeg flyttede til Danmark, har jeg fået et meget positivt indtryk af startupmiljøet og mentaliteten i København. Jeg synes, at det er ekstremt vigtigt for et samfund at have et levende og sundt iværksættermiljø, og det er netop, hvad jeg prøver at være med til at skabe og udvikle på Færøerne,” siger Halgir Winther Nagata, der selv har været aktiv som iværksætter på Færøerne.

Halgir Winther Nagata havde sit første exit i 2012, da han solgte eBillett.fo, en billetportal der solgte billetter til diverse færøske festivaler, koncerter og andre arrangementer.

Billeder fra iværksætterkonferencen kan ses på Nebulas facebook side. Nedenfor kan du også se en video fra arrangementet.

Skriv et svar