Arkiver

Nyheder

IT-Universitetet satser på startups med ny accelerator

Der er en lang række virksomheder der er født hos IT-Universitetet. Nu vil ITU styrke sine muligheder for at udvikle ideer fra studerende og ansatte ved at oprette ITU Business Development.

Der findes en hel masse viden hos ITU. Siden universitetet blev stiftet i 1999, er denne viden bl.a. blevet konverteret til over 100 virksomheder. ITU tager nu skridtet til at aktivt fostre og skabe disse virksomheder.

Læs om Tonsser – et startup fra ITU studerende.

Med fem millioner af egenkapital har ITU stiftet ITU Business Development, en startup accelerator til de mange iværksættere, der er tilknyttet universitetet, og som skal støtte både studerende og forskere, som har ideer og projekter med et oplagt forretningspotentiale.

Rådgivning, relationer og investeringer

Det er Niels Bo Theilgaard som er blevet sat ind som bestyrelsesformand på ITU Business Development. Han fortæller, at de kommer til fokusere på idéer med et åbenlyst forretningspotentiale i tre forskellige faser.

For det første ønsker vi at støtte iværksættere ved at rådgive dem om, hvordan de kan udvikle deres produkt, hvordan de kommer ind på markedet osv. For det andet vil vi støtte dem i relationen til andre virksomheder. For det tredje vil vi kunne investere i startup-virksomhederne, hvis de har haft succes gennem de to første faser,” siger Niels Bo Theilgaard.

Trendsonline.dk ser frem til at høre om hvad der springer ud fra ITUs nye initiativ.

Skriv et svar