Arkiver

Nyheder

6700 iværksættere fra hele verden samlet på dansk platform

Allerede efter en kun en måned har iværksætter mødeplatformen Startuptravels.com samlet mere end 6700 iværksættere fra hele verden, som kan møde ligesindede, når de opholder sig i udlandet.

Digitale iværksættere arbejder på et globalt marked og et international netværk samt udlandsrejser kan være nødvendige. Et dansk team har set behovet for at netværke på tværs af landegrænser og har derfor skabt en platformen Startuptravels.com, hvorigennem iværksættere kan mødes, pleje eksisterende kontakter i udlandet og udvide deres netværk med nye kontakter.

På kun en måned har danske Startuptravels samlet mere end 6.700 rejsende iværksættere fra hele verden på deres digitale platform fordelt på mere end 130 nationaliteter. Det giver Startuptravels.com en brugerflade, der dækker mere end 1100 byer spredt over hele verden.

Iværksættere stiger i antal

Et stigende antal selvstændige og iværksættere viser sig, sammen med en stigning på hele 34,6 procent i nyoprettede selskaber gennem andet kvartal af 2014, sammenlignet med samme kvartal i 2013. Flere og flere danske iværksættere som digitaliserer produkter og services, og er født ind på det globale marked.

Læs mere om Startuptravels og iværksætterne bag.

Iværksætternes efterspørgsel på et internationalt netværk får voksende betydning, og det behov vil teamet bag Startuptravels.com møde ved at samle iværksættere fra hele verden på deres platform. Netop dette behov var grundlaget for opbygningen af den digitale platform, da de på egen krop oplevede ikke at kunne finde ligesindede at dele erfaringer med over en kaffe, når de var i udlandet.

En fælles global platform med fodfæste i Danmark

Nu har teamets idé udviklet sig til, at man på sigt også kan finde kontorpladser samt et sted at sove, når man for eksempel er på forretningsrejse eller bare opholder sig i udlandet.

Flere tiltag er måske på vej, idet de hos Startuptravels har inviteret 12 af deres mest entusiastiske følgere indenfor til en alpha-lancering af platformen. Idéen er, at de skal hjælpe hinanden med at udvikle platformen i den rigtige retning.

“Vi går meget op i at åbne vores innovation op til de folk, som skal bruge platformen. Derfor har vi valgt at invitere 12 entusiastiske folk indenfor og hjælpe os. Herinde kan de i fællesskab foreslå nye funktioner og sørge for at udvikle platformen i den rigtige retning,” fortæller medstifter Anders Hasselstrøm.

Blandt de 3 finalister til dette års Guldæg pris

Udover interessen fra de mange brugere, der har tilmeldt sig netværket, kan Startuptravels også fortælle andet godt nyt. Deres platform var nemlig udvalgt som finalist til Guldæg 2014 prisen, som blev afgjort i august, hvor de var oppe imod uddannelsesplatformen Edukarma, og vinderen af konkurrencen hardware-iværksættervirksomheden Velocatr, der med en chip kan spore din cykel.

“Det at have været med i finalen til Guldæg 2014 prisen, var et stort klap på skulderen til alle gutterne bag Startuptravels. Vi har arbejdet på højtryk for at skabe en super platform for alle verdens iværksættere, og det er fantastisk, at nogle af Danmarks allerbedste iværksættere kan se potentialet. Om muligt, så giver det os endnu mere blod på tanden,” fortæller Anders Hasselstrøm

Fem investorers interesse på én måned

Startuptravels er på baggrund af deres store vækst, kombineret med omtale i diverse medier, allerede blevet kontaktet af fem investorer. At blive kontaktet af så mange investorer på så kort tid vidner om, at Rasmus Elkjær Frandsen, Anders Hasselstrøm og Henrik Haugbølle har fundet et hul i markedet, de er dog stadig et stykke fra selv at kigge efter investorer.

“Vi blev kontaktet af den første investor efter vores landing page havde været online i 3 dage. Det bekræftede os i, at andre end os selv kunne se et stort potentiale. På nuværende tidspunkt, i den helt tidlige fase, leder vi ikke efter investorer, men udelukker ikke, at det bliver interessant på et tidspunkt,” slutter Anders Hasselstrøm af.