Arkiver

DebatNyheder

Hurra, Shopsonline.dk fylder 1 år – en rejse mod det ukendelige

For blot et år siden lancerede vi mediet Shopsonline.dk, som et nichemedie målrettet e-handlere i Danmark. Vi har publiceret langt over 200 indlæg og vi har været rundt i alle hjørner og kanter af det danske land, for at interviewe og suge alverdens viden til os. Rejsen hertil har været alt fra fantastisk til forvirrende, og derfor vil jeg (Sisse Melsen) gerne dele en lille sammenklemt iværksætter historie med dig.

Drømmen om at blive iværksætter, har som sådan aldrig været noget jeg har italesat før jeg egentlig blev det. Jeg hører ofte om iværksættere, som har kendt til deres skæbne fra en ganske ung alder, eller den klassiske udmelding med at være sin egen chef. Det er jo fantastisk, men fremtiden for mig har mere eller mindre altid været ukendt.

Iværksætter uddannelse Vs. Reality

Jeg startede min “karriere” i handelsbranchen efterfulgt af en designteknologisk uddannelse indenfor Branding & Marketing. Efter at have tilbragt 2 år som studerende, en god portion tid og energi i modebranchen, var jeg mildest talt blevet mættet med materielle og ubetydelige værdier, jeg hungrede efter noget der gav mere mening, i hvert fald for mig.

Lige præcis på det tidspunkt i mit liv opstod der noget helt unikt i mit mindset og min interesse for start-up miljøet voksede enormt. Jeg besluttede derfor uden helt at vide hvad det skulle ende ud i, at studere videre på Entrepreneurship linjen i Aarhus.

Selvom Entrepreneur uddannelsen udelukkende handlede om nyskabelse, hands-on og eksekvering, fandt jeg ofte inspiration og gejst fra “de rigtige” iværksætter historier, frem for de fiktive eller uopnåelige, som uddannelsesinstitutioner stadigvæk insisterer på at referere til. Der skulle partout altid fremlægges eksempler fra henholdsvis Apple, Harley Davidson eller Proctor&Gamble – så er barren ligesom sat, good luck!

Jeg siger ikke at disse historier ikke er inspirerende, eller det ikke er lærerigt at høre om tidens største visionære, men for mig er der kun en Steve Jobs, en Elon Musk, en Martin Thorborg og en Christian Stadil (the list goes on) – men der findes også utallige af andre hverdagshelte derude, som ikke altid kommer frem i rampelyset. Hvad med dem?

Lad mig lige springe et par måneder og måltider frem i tiden så I ikke falder hen – lige præcis den tankegang var jeg ikke den eneste der sad tilbage med, og det vidste jeg, da jeg mødte Daniel Laursen, min nuværende partner og founder af Trendsonline.dk.

Jeg mødte Daniel efter at have ansøgt om en praktikplads på Trendsonline hvor jeg efterfølgende kom til samtale og mødte manden med hatten kækt på sned. Daniel kan om nogen sælge drømmen, og derfor var jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at jeg havde fundet den helt rigtige praktikplads.

En-to-tre sæt igang

Efter en veloverstået og lærerig praktikperiode kunne jeg ikke rigtig lade mine igangsatte projekter ligge, og jeg blev på kontoret længe efter den officielle slutdato. En dag pitcher Daniel et koncept for mig, sådan lidt ud af det blå, som egentlig havde samme grund-DNA som Trendsonline, men udelukkende med fokus på ecommerce og menneskerne bag.

Om det var et iværksætter-gen Daniel så i mig, eller det bare var et oplagt valg, når nu jeg alligevel insisterede på at blive hængende ved jeg ikke, men uden nogen journalistisk baggrund, e-handels viden og en lidt naiv tilgang til livet sagde jeg naturligvis ja, da muligheden bød sig og Shopsonline.dk blev søsat!

“Vi er glade for hvor langt vi er nået på et år, og vi har lært utrolig meget undervejs. Vi ved at Shopsonline.dk har et meget stort potentiale og vi er kun startet og glæder os til rejsen, der ligger foran os.”

Det er teamet, de danske e-handlere og jeg selv der driver værket

I de forgangne måneder har jeg samlet små stykker guld på gaden, som i dag agere advisere, skribenter og medinitiativtager for mediet Shopsonline. Vores team består af unikke personligheder, som alle har været med til at skabe noget, jeg er utrolig stolt af. Det er blåøjet at tro man selv kan klare alt, og derfor har det været essentielt for mig at teame op med mennesker, der besidder nogle kompetencer jeg ikke selv har.

Derfor skal der også lyde et kæmpe tak til Daniel Laursen min partner, Jesper Hvejsel som har højnet niveauet for mediets indhold og altid har stået til rådighed når tingene er løbet lidt af sporet. Derudover har vi the golden ladies, Josefine Benedikte Sandst, tak for urimeligt mange velskrevne artikler og din tilstedeværelse fra dag et. Camilla Uldahl, min redaktionelle heltinde og fantastiske skribent og til sidst Christina Gam, det nyeste medlem af skribent-teamet.

Der er mange andre der burde takkes, men nu er vi jo hverken Berlingske Media eller nomineret til en Gazellepris, så lad os bare stoppe her mens legen er god.

Shopsonline.dk er mødepladsen for danske e-handlere, vi bestræber os på, at få hverdagsheltene frem i rampelyset, så andre kan lære og lade sig inspirere. Vi arbejder på at få branchen til at åbne sig, og dele ud af erfaringer, så vi kan formidle dem. Vi er godt på vej derhen!

I dag, et år senere er jeg henrykt over at det præcis er mig der startede Shopsonline.dk og hvis jeg selv skal sige det, ønsker jeg heller ikke nogen anden skulle have taget hatten. Jeg er klar over at der er masser af hårdt fodarbejde forude, men der skal også være plads til at fejre, så det gør vi i dag. Stort tillykke til os, og af hjertet tak til alle der læser med, tak til alle der har ladet sig interviewe og har givet os gode råd med på vejen, bliv endelig ved med det.

// Sisse Melsen

1 kommentar

Skriv et svar