Arkiver

FintechNyheder

Danske selskaber nomineret til crowdfundingens Oscar

Det lykkedes ikke for de to danske selskaber, Lendino og Dansk Faktura Børs, at hive en AltFi statuette hjem, da de for nyligt blev uddelt i London. De nominerede kalder det dog en kæmpe anerkendelse, at udlandet har fået øjnene op for crowdfunding og alternativ finansiering i Danmark.

Der var i alt et felt på 30 nominerede i forskellige kategorier, da der skulle uddeles AltFi Awards i London. Blandt de nominerede var de to danske selskaber Lendino og Dansk Faktura Børs. Medejeren af Dansk Faktura Børs kalder det et kæmpe rygstød at blive nomineret til ”crowdfundingens svar på en Oscar”.

Læs også: Crowdfunding på Folketingets dagsorden

Selvom det ikke lykkedes dem at hjemtage en pris, er Juri Cetti, der er stifter og partner i Dansk Faktura Børs, godt tilfreds med nomineringen som årets bedste fakturabørs i Europa.
Juri Cetti
”Det er et kæmpe rygstød og en kæmpe cadeau til os, at London har fået øje for dansk crowdfunding. Men vi kan ikke brokke os. Vi var oppe imod nogle store spillere, mens vi var en outsider. Så vi er ikke skuffede,” siger Juri Cetti.

Skarp konkurrence holder deltagerne ved ilden

Vinderen blev i stedet MarketInvoice, og det var helt naturligt, mener Juri Cetti.

”MarketInvoice har omsat for næsten 2,5 mia. kr. De startede før os og er kommet rigtig godt i gang. Men det, der også er interessant, er, at 40 pct. af deres flow, altså 40 pct. af de fakturaer, der bliver købt på platformen, bliver købt af den engelske regering. De køber dem for at få gang i den alternative finansiering,” siger Juri Cetti.

Dansk Faktura Børs har en ambition om at vinde næste år, selvom MarketInvoice har en fordel i kraft af et forspring på to år.

”Det letteste ville være at lave mere omsætning end dem, men jeg mener, at vi kan lave en meget bedre prissætning. I Danmark er man tvunget til at have en mere skarp prissætning, da det engelske bankmarked er mere ineffektivt end det danske. Så vi har bedre priser, end de har på deres fakturabørser, og vi kommer hele tiden til at forbedre vores priser,” siger Juri Cetti.

Der var kun tre nominerede til årets bedste fakturabørs. Udover Dansk Faktura Børs og MarketInvoice var Platform Black nomineret.

Læs også: Crowdfunding-pionerer tager kampen op mod staten

Crowdlending gav heller ikke pote

Feltet var noget større, da den bedste crowdlending platform, P2P Business Platform of the Year, skulle findes. Her bestod feltet af otte nominerede, som udover danske Lendino, som du kan læse en artikel om her, blandt andet talte Funding Circle, Folk2Folk og Money & Co.

Her lykkedes det heller ikke for de danske deltagere at hive den prestigefyldte statuette hjem. Vinderen blev derimod Funding Circle.

Skriv et svar