Arkiver

DebatNyheder

Drømmen og illusionen om en 4 timers arbejdsuge

Vi drømmer alle om at arbejde så lidt som muligt og stadig få fuldt udbytte af det – eller hvad? Tobias Schelle, stifter og CEO af 24Slides, stiller spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er nok for iværksættere at tjene “penge nok” til at leve. Er iværksættere ikke netop drevet af noget andet? Læs Tobias Schelles mening her.
tobias schelle 2
The 4-hour Work Week er uden tvivl den bog, der har haft størst indflydelse på mig som iværksætter. Jeg læste den første gang i 2008, og det vendte fuldstændig op og ned på mine tanker. På det tidspunkt var jeg rimelig overbevist om, at jeg bare skulle fortsætte på mit studie, score nogle gode karakterer og få et godt betalt job.

Jeg troede ikke rigtig på, at jeg kunne blive iværksætter. Men bogen gav mig troen på det kunne lade sig gøre, og lysten til virkelig at gå efter det.

Jeg drømte om at rejse verden rundt, dykke, surfe, og måske bosætte mig et sted, og ellers arbejde når jeg havde lyst samtidig med pengene røg ind på kontoen. Efter jeg havde læst bogen tænkte jeg 80/20 princippet ind i alt hvad jeg lavede selvom jeg ikke havde min egen forretning i endnu. Jeg blev fanatisk omkring hvordan jeg kunne få max output fra mindst muligt input. Det gjaldt både studiet og mit arbejde.

Læs mere om oursourcing af arbejdskraft her

5-timers arbejdsuge på min kandidat
Inden min kandidat læste jeg 3-4 bøger omkring hurtiglæsning og mind-mapping. Det tog mig fra en læsehastighed på cirka 150-200 ord/min til 500 ord/min i faglitteratur. Jeg underviste bl.a. i hurtiglæsning 1 års tid.

På det første semester på min kandidat tog jeg til Barcelona i 6 uger + 2 uger til Thailand, fordi jeg kunne aflevere de første eksaminer som rapporter online. Jeg kan huske jeg fik 12 i den rapport som jeg lavede i flyet på vej til Barcelona.

Jeg havde slet ikke læst pensum, men i stedet lavet gamle eksamensopgaver 2 uger før første eksamen. Jeg brugte ca. 5 timer per uge på at læse, og var kun til timer de første par uger. Jeg kender kun en håndfuld af dem jeg gik på årgang med. Jeg kom hjem 2 dage inden de 3 eksaminer jeg havde lige før jul. Fik 7, 4 og 10. Men jeg havde også været på 2 måneders ferie. Jeg var tilfreds 🙂

Læs resten af indlægget af Tobias Schelle her

Tobias Schelle har tidligere været med på roadtrip i iværksætterbussen “Startup Buzz”,  sammen med Kasper Honoré fra Lejdet.dk, Kræn Hansen fra Airtame og mange andre. Bussen kører igen landet rundt for fjerde år i træk fra den 17. til den 21. november i uge 47. Se mere om konceptet her.

Skriv et svar