Arkiver

GuideNyheder

Hvor stærkt er dit netværk? 3 tips fra Nikolaj Astrup!

Her er nogle inspirerende ord skrevet af den danske iværksætter Nikolaj Astrup Madsen. Nikolaj har igangsat det succesfulde koncept Workaway Camp, som foregår i Barcelona lige nu, og i januar 2015 vil han også hoste en Workaway Camp i Marokko.

Her får du mine 3 bedste tips til at få netværk, der virker

De fleste ved, hvor stor en betydning netværk kan have, og alle snakker om, hvor vigtigt det er at netværke. Desværre bliver der sjældent skelnet mellem forskellige grader af netværk og betydningen af dem.

Jeg plejer at tænke på netværk som en tragt som nedenstående lige fra followers på sociale medier til faktiske venskaber. Alle niveauerne har værdi på forskellige måder, men der hvor jeg tror, at netværk bliver rigtig værdifuldt er, når det nærmer sig et venskab.

NikolajAstrup_netværk

Her er 3 tips til, hvordan du får folk fra trin 1 og 2 til trin 3 eller 4.

Tip # 1

Inviter spændende personer på burger
Inspireret af Rand Fishkins “Help Me Help You Dinner” har jeg et par gange inviteret personer på burger og øl – oftest personer jeg kendte fra de sociale medier, som jeg godt ville lære bedre at kende. Det har dog udelukkende været personer, som jeg også har kunnet hjælpe med noget. Det har vist sig at være en super god investering og en god måde at få folk til trin 3.

Tip # 2

Tilbyd noget gratis uden at forvente noget igen
At give noget gratis er en god måde at få nogle ekstra point på hos folk.
Jeg har fx afholdt et gratis kursus om online markedsføring for et par år siden, hvor flere af kursisterne er endt som deltagere på Workaway efterfølgende. Andre måder kan være at tilbyde at løse en konkret arbejdsopgave gratis for folk, man ser op til og gerne vil lære af.

Tip # 3

Tag på Workaway
Når du tilbringer en hel uge sammen med 20 skarpe hoveder, kan du ikke undgå at få værdifulde relationer. Efter den uge kender samtlige til dit projekt, de kender dig som person, og de har højst sandsynligt modtaget feedback fra dig, som de har fundet værdifult – de har delt en oplevelse med dig. Det der går igen i samtlige anbefalinger af Workaway er netværks-delen, og det er derfor, at folk tager med igen og igen.

Alt dette har jeg skrevet en uddybende blogpost om på Workaways blog.

Du har stadig mulighed for at tage med på den syvende Workaway, som afholdes i Marokko den 23.-30. januar 2015. Der er kun ganske få pladser tilbage, så du skal skynde dig.

2 kommentarer

Skriv et svar