Arkiver

Nyheder

Crowdsourcing Week: Human-centered design er nøglen til godt software

Crowdsourcing Week Europe, som løber af stablen i denne uge på IT-Universitet, bød i går velkommen til den amerikanske co-founder af openIDEO og OIengine, Nathan Waterhouse. Han fortalte blandt andet om sin erfaring med human-centered design (HCD) inden for software. Af Tina Søndergaard Thorsen.

Konferencen så dagens lys i 2012, og i år er det Københavns tur at lege vært. Crowdsourcing Week afholdes 14-16. oktober på IT-Universitetet. Over 30 speakers kommer at holde oplæg gennem arrangementets tre dage.

Læs også: 6 grunde til at Crowdsourcing Week valgte KBH som værtsby.

Af danske iværksættere kan du møde Esben Friis-Jensen fra Crowdcurity, Milad Avaz fra MinbilDinbil, Michael Eis fra Booomerang.dk og Dansk Crowdfunding Forening, Asger Trier Bing fra Lendino, Juri Cetti fra Dansk Faktura Børs og Søren Stenderup fra CrowdCube.

 Se det fulde program og tilmeld dig her

Human-centered design eller HCD, som det kaldes, er lige nu noget af det hotteste inden for design. Det vinder indpas i alle brancher lige fra politikudvikling over forretningsstrategi til HR.  – Og det er også en yderst effektiv måde at udvikle brugervenligt software.

08609dbHvordan bruger man HCD?

HCD er ikke bare en måde at designe på. Det er en tilgang til produktudvikling, som kræver, at man har en
nysgerrig og empatisk tilgang til problemløsning.

“Kernen i HCD handler om at forstå et problem, før man springer til idéfasen. Det handler om samarbejde mellem forskellige kompetencer for at løse et problem,” fortæller Nathan Waterhouse.

Nathan Waterhouse forklarer, hvordan han og sit team involverer slut-brugerne igennem hele udviklingsprocessen – fra identificeringen af det problem, som skal løses, gennem prototyper, test og frem til launch.

Læs også: Konference i København stiller skarpt på crowdsourcing.

Vær din egen prøvekanin

Nathan Waterhouse mener, at det er vigtigt at have en brugerorienteret tilgang til produktudvikling og design. Den får man lettest ved selv at bruge det produkt, man er ved at udvikle.

“Vi tror på ,at man skal ‘spise sin egen hundemad’: vi bruger selv vores software for hele tiden at kunne udvikle vores produkt og udvalg af services,” siger Nathan Waterhouse.

Du kan stadig nå at være med til Crowdsourcing Week Europe, som foregår i København i disse dage.

 Se det fulde program og tilmeld dig her.

 

1 kommentar

Skriv et svar