Arkiver

Nyheder

Oslo Innovation Week lægger op til stærkere nordisk samarbejde

Mandag den 13. oktober blev Oslo Innovationsuge skudt i gang med flere prominente talere. Et af de klare budskaber var ønsket om et stærkere nordisk samarbejde. Vidste du fx, at der allerede findes nordiske investorfonde på tværs af de skandinaviske lande? Hvis ikke, så læs med her. Af Mia Grosen.

Oslo Innovationsuge er Norges svar på Danmarks iværksætteruge. I Oslo er fokus på startup, tech og design, og i løbet af ugen er der arrangeret mere end 50 innovative events over hele byen.

Erfarne talere – og en opsang til Norge

Den officielle åbning af ugen fandt sted mandag middag og bød på flere prominente talere. Især Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovation Norway, havde et klart budskab til Norge og nordmændene:

”We need to focus more on innovation in Norway. Even the swedes are better than us,” pointerede hun I sin åbningstale. Især havde hun meget fokus på behovet for en kulturændring. Ikke bare i Norge, men i hele Norden.

”We need to allow people to fail. Only then we will see real progress,” forklarede Anita med særlig henvisning til kulturen omkring iværksættere.

Videre fremhævede hun problematikken i, at det fortsat i Norge er mere respekteret at ville være professionel skiløber end at være iværksætter. En kultur som der altså i Norge er stor fokus på at ændre.

Danmark som ”best case” i Norden

Netop kulturen omkring iværksætteri bliver der set op til i Danmark fra vores norske naboer. Her taler man om ”Den Danske Model” inden for teknologisk innovation, herunder specielt indsatsen for at få innovation og iværksætteri på skoleskemaet.

”Når det kommer til teknologisk innovation, ser vi klart Danmark som en best case,” udtaler Frederik Syversen, chef for IKT-Norge, til trendsonline.dk

Flere initiativer på tværs af de nordiske lande

Torleif Ahlsand er partner i ventureselskabet Northzone, en teknologisk investeringsfond med fokus på Stockholm, Oslo, København, London og Helsinki. Northzone har blandt andet succeser som Spotify i deres portfolio, ligesom de er medinvestor i det danske initiativ, Startup Village, på Islands Brygge.

Partner Torleif Ahlsand påpegede i sin åbningstale ligeledes vigtigheden af nordisk samarbejde.

”Norden er en ud af tre-fire start-up hotspots i verden, hvilket betyder, at idéer i Norden har større chance for succes. Den chance skal vi gribe.”

Han opfordrede derfor alle skandinaver, nordmænd som danskere, til at henvende sig med deres gode teknologiske idéer. Du finder et link til deres hjemmeside her.

Official Opening 2014

Official Opening 2014