Arkiver

NyhederUdland

Amazon ansætter 80.000 ekstra medarbejdere til julesæsonen

Internet mastodonten Amazon forbereder sig til julesalget, ved at ansætte intet mindre end 80.000 sæsonmedarbejdere, hvilket svarer til 14 procent flere end i 2013. 

Selvom bladene knapt er fløjet af træerne, er alle internetbutikker allerede ved at gøre klar til årets store julehandel. Det sammer er internet giganten Amazon, som forventer at ansætte omkring 80.000 ekstra medarbejde til julehandlen alene i USA. Det skriver the Wall Street Journal.

Amazons sæsonarbejdere bliver placeret på de omkring 50 lagre, som selskabet har i USA, men også i resten af verden vil Amazon sandsynligvis hyre sæsonarbejdere til at håndtere det massive pres der er i juletiden.

Amazon henter lige nu 39 procent af sin indtjening ind uden for USA og har for nylig øget investeringerne i Kina og Indien. Selskabet har desuden meddelt, at der skal ansættes 27 procent flere medarbejdere over de næste fem år i Amazons hemmelige hardwarelaboratorium, Lab126, i Silicon Valley til at teste nyt udstyr til hjemmet, så man kan bestille varer ved at trykke på en enkelt knap.

Læs også: Ecommerce tendenser – dag til dag levering

Andre selskaber er også på udkig efter sæsonarbejde under julehandlen. Wal-Mart har meddelt, at selskabet vil ansætte 60.000 sæsonarbejdere til julehandlen, mens Target vil hyre 70.000.

Med forventninger om, at flere amerikanske forbrugere vil købe julegaverne online i år, har amerikanske United Parcel Service planlagt at hive 95.000 ekstra medarbejdere ind til at køre pakker ud i julen, mens FedEx vil ansætte 10.000 mere og dermed når op på 50.000 ekstra medarbejdere i julen.

Selvom e-handlen er i kraftig vækst, har Amazon for nylig meddelt, at selskabet snarest åbner sin første fysiske butik i New York. Butikken er planlagt til at åbne inden jul og får en central placering på Manhattan lige over for Empire State Building

Skriv et svar