Arkiver

E-handelNyheder

Bikebuster.dk begæret konkurs

En af de største webshops på det danske marked, cykelbutikken Bikebuster.dk er blevet begæret konkurs. Det er endnu ikke oplyst hvem der har indsendt anmodningen og på hvilket grundlag.

Bikebuster har ellers vundet store markedsandele og loyalitet blandt cykelentusiaster grundet deres markante tilbud på mærkevarer. De har haft stor succes med rabatter og fordelagtige tilbud på cykeludstyr.

Denne begæring kan udlede i at danske cykelentusiaster, formodentlig skal til at finde et nyt sted at shoppe cykeludstyr online. Det fremgår dog af en e-mail fra Bikebusters direktør Per Bausager, til en af de ramte kunder, at ingen ordrer på nuværende tidspunkt vil blive ekspederet, før anmodningen om konkurs er behandlet i retten. Det fremgår endvidere i e-mailen at Bikebusters medarbejder er blevet sendt hjem på ubestemt tid.

Det er dog uvist, hvor mange personer, der risikerer at miste betalte varer og hvem der har indsendt anmodningen om konkurs og på hvilken baggrund anmodningen er blevet indsendt. Vi har forsøgt at få en kommentar fra Bikebusters, men uden held på nuværende tidspunkt.

Bikebusters regnskabstal fra de seneste år viser at bundlinjen har budt på røde tal og at de økonomiske problemer kun er eskaleret de seneste år. Især hvis vi ser på de sidste 5 år, der har været økonomisk udfordret. Dette ses især hvis vi kigger på de sidste 5 år, hvor 4 ud af disse 5 år resulteret i et underskud. Efter skat har de røde tal vist mellem 151.000 og 501.000 kr.

Sidste regnskabsår var yderligere problematisk, da minusset var vokset til mere end tre millioner kr. dermed var Bikebusters revisor på sagen og advarede allerede dengang omkring usikkerhed for den fremtidige drift, hvilket udledte i et såkaldt forbehold i regnskabet. Sidste årsregnskab tyder endvidere på at der blev stiftet betydelig gæld, som et eventuelt forsøg på at redde Bikebusters økonomiske situation.

Kilde: BT

Hvis retten erklærer Bikebuster konkurs, vil der blive udpeget en kurator, der skal dele firmaets værdier mellem dem, der har penge og varer til gode.

Skriv et svar