Arkiver

BusinessNyhederSoftware

Dansk algoritme kan spare din virksomhed millioner med præcisering af projektestimering

Projektstyring og estimering af den tid og de omkostninger der er, ved at afvikle et givent projekt, har det med i større eller mindre grad at slå fejl. Danske Forecast.it har lavet en softwareløsning, der hjælper med netop denne form for projektstyring. Af Jakob Erichsen

IT-projektrådet har netop offentliggjort deres rapport for første halvår af 2014. Her står det klart, at flere af statens IT-projekter går over den estimerede tidsgrænse. Statens IT-projekter er påvirket af mange forskellige faktorer, men i rapporten belyses især vigtigheden af projektestimering, og dét at holde sig indenfor tidsrammen, som netop IT-projektrådet er nedsat for at effektivisere.

Forecast.it er en software iværksættervirksomhed, der har fokus på netop det med projektestimering. De har udviklet en algoritme, der via intelligent brug af historisk data kan hjælpe med at estimere projekter. Det er en projektstyringsløsning, der tilpasser sig din virksomheds måde at arbejde på.

Fra projekt til virksomhed
Forecast.it startede ud som et projekt for Nordea, hvor 4 datalogi studerende netop stod for at finde en løsning, der skulle optimereDennis Kayser Nordeas projektstyring.

Efter et succesfuldt projekt besluttede de fire studerende, at starte virksomheden Forecast.it, som siden november 2011 har hjulpet flere større virksomheder med estimering og styring af projekter.

“Vi ser ofte at virksomheder går mindst 30 % over i forventet tid og omkostning, men via vores softwareløsning hjælper vi virksomheder med at ramme rigtigt,” fortæller CEO Dennis Kayser.

Forecast.it fik en andenplads i Venture Cup, havde et par ture til Silicon Valley, blandt andet med SCALEit programmet før sommer, og efter at teamet også landede Nets som kunde, tog virksomheden rigtig form.

Forecast.it er desuden udtaget til at være med i IBM’s Global Entrepreneur program.

Læs nyheden Venture Cup giver startup-støtte for millioner

Præcision af projektstyring frigiver millioner
Som en af de helt store kunder kan nævnes Nets, den nordiske udbyder af betalings-, kort- og informationssystemer, og for at sætte Forecast.its software løsning i perspektiv, er netop Nets egne tal et godt eksempel.

“Nets er gået fra cirka 82 % præcision på deres estimater af tid og omkostninger til nu at have en præcision på cirka 94 %. Det frigiver midler til andre ting, og som virksomhed undgår man i højere grad kuldsejlede projekter,” siger Dennis Kayser om, hvad løsningen har gjort for Nets og fortsætter:

“Nets har sparet omkring 12 mio. kr. på at benytte vores løsning over de sidste tre år.”

Måden Forecast.it hjælper virksomheder som Nets med estimering og styring af deres projekter, er ved deres egenudviklede software. En software i hvilken virksomhederne indtaster egne data kombineret med information omkring projektet, når dataen er indtastet beregner algoritmen selv et estimat, baseret på adskillige variabler.

SCALEit inviterer til bootcamp i Silicon Valley 10.-14. november

Et skalerbart produkt med en global fremtid
Ifølge Dennis Kayser selv er det lige nu kun menneskelig arbejdskraft i form af konsulenter og lignende, der kan konkurrere med deres software, og netop dette gør, at Forecast.it ser en plads til deres software på markedet.

“Det kan godt være, at konsulenter og lignende kan være mere præcise end en softwareløsning, men er den ekstra omkostning, det er at have en konsulent på projektet, det værd i forhold til den præcision og estimering af projektstyringen, som vi kan tilbyde,” siger CEO Dennis Kayser til Trendsonline.dk.

Forecast.it har netop lanceret en ny interface, og med dette gør de sig klar til at gå globalt.

“Vi er netop nu ved at afsøge det amerikanske marked med en samarbejdspartner, der skal hjælpe med at introducere vores produkt.” afslutter Dennis Kayser.

forecast