Arkiver

BusinessNyheder

Dansk app tinderficerer professionel networking til events

Har du prøvet at snakke med hundrede folk til en konference, og alligevel ikke fået etableret en eneste gensidigt værdifuld kontakt? Det er et problem, som den nye app Networkr er i gang med at fikse.

Efter et utal konferencer besluttede iværksætterne Daniel Bæk og Andreas Rasmussen, at der måtte være en bedre måde at netværke på. Til et event med flere tusind deltagere var der jo en masse der var relevante at etablere kontakt med, men det er simpelthen for ineffektivt at give hånden til alle man møder, og håbe på at terningen slår rigtigt.

De to stifteres utilfredshed udviklede sig til konceptet for den nye app Networkr.

Erfaring og talent der vokser ud af et dansk udviklingshus

Daniel Bæk og Andreas Rasmussen er begge partnere hos Nodes, det københavnske mobil app udviklingshus, der har lavet over 1.100 apps til nogle af verdens største brands. Med dette projekt har de kastet sig ud i at udvikle deres egen app fra bunden.

Projektet ledes nu af Tim Groot. Han forklarer mig, at Networkr kan ses som en krydsning mellem den sociale platform for dit professionelle liv, LinkedIn, og Tinder, den famøse dating app. Det vil sige, at lige meget hvor man er, vil man kunne tjekke Networkr og komme i kontakt med relevante professionelle i nærheden.

Networking kan være som at finde en nål i en høstak

Det er en nem måde at netværke på, enten ved at arrangere et møde eller ved hjælp af den indbyggede chatfunktion.

tim_grootHvis du befinder dig til en konference med 5.000 deltagere, er der måske 500 folk, der er relevante for dig at komme i kontakt med. Ud af de 500, er der videre måske kun 50 for hvem du er en relevant kontakt. At finde de 50 folk mellem alle konferencens deltagere er som at finde en nål i en høstak,” siger Tim Groot.

Networkrs løsning er at give dig muligheden for på forhånd udvælge dem, som du kunne tænke dig at komme i kontakt med. Hvis en valgt person også har givet udtryk for at de vil snakke med dig, har du et match – præcis som på dating app’en Tinder, der har haft stormende succes.

Som bruger registrerer du dig på appen med LinkedIn, og mulige kontakter, der ser din profil, kan besvare med “ja” eller “nej” ud fra dine professionelle profiloplysninger.

Etableret over 6.000 connections og mindre investering

Appen blev udgivet på App Store sent i maj, og en artikel på TechCrunch gav den et indledende boost. Indtil videre har appens brugere taget over 240.000 beslutninger om andre medlemmer, og der er blever etableret over 6.000 gensidige connections.

I juni modtog Networkr en investering på 200.000 kr., og da besluttede Nodes at omdanne appen til en helt selvstændig spin-off forretning, og Tim Groot blev hentet internt hos Nodes til at lede det nye startup.

Tim Groot har udviklet idéen fra den oprindelige “Tinder for networking” til den mere dristige vision om at “etablere dialog mellem professionelle”. Den nye kapital bruges hovedsageligt til videreudvikling, og til at fuldt udnytte kommende events.

Events kan indsamle værdifuld data

Senest har Networkr teamet lanceret den nye event-funktion, som gør det muligt for arrangører at oprette deres event inde i Networkr. Eventets deltagere kan bruge appen til at komme i kontakt med andre, der også befinder sig til netop det event.

“Udover at skabe en bedre netværking oplevelse for sine deltagere, kan arrangøren med Networkr indhente en masse nyttig data. Den data kan så bruges til at finde frem til de mest passende speakers, sælge flere billetter eller lukke flere sponsor aftaler,” fortæller Tim Groot.

Tim Groot siger, at han i øjeblikket er på udkig efter flere event arrangører, der har lyst til at bruge Networkrs løsning gratis. Nogle store navne har allerede bekræftet at de kommer til at gøre brug af Networkr, blandt andre Reed Midem, GameON: Finance og TEDx KEA.

2 kommentarer

Skriv et svar