Arkiver

NyhederUngt Tech

På vej med Daniel Najafi: Stilheden før stormen?

Dette er den sjette artikel i serien om Daniel Najafis iværksættereventyr. Han fortæller i denne serie, hvordan han oplever medgang og modgang på sin iværksætterrejse. Læs hele Najafis indlæg herunder.

”Vi ses næste gang, hvor jeg 100 % er i gang med Panapas og fuldt motiveret til at fuldføre drømmen!”

NajafiSådan lød mine sidste ord i forrige artikel d. Apr 9, 2014. Siden har der været stille i denne artikelserie, hvorfor?

I håb om at andre med iværksætterdrømmen kan lære af min rejse, så følg med og lad os gå 7 måneder tilbage og kigge på, hvad der er sket.

Snydt

Jeg ventede på min hjemmeside, Panapas, fra en dansk programmør, der var bosiddende i Spanien. Men da deadline kommer får jeg leveret en fil, der ikke er til at åbne. Jeg vælger at kontakte ham igen for at få det fikset. Dog bliver jeg mødt af markant modstand.

Han vælger at flygte fra alt. I løbet af den tid jeg prøvede at få fat på programmøren i Spanien, slettede han mig på facebook, på skype og på viber og derefter får jeg taget alle pengene

Men det værste af alt var, at jeg ikke fik min hjemmeside… Det efterlod mig på bar bund, med knust hjerte og pinlig berørt over, at alt det, jeg havde lovet eller promoveret, alt det, var brændt op, som var det et kærlighedsbrev, der blev smidt i pejsen.

”It´s about how hard you can get hit and keep moving forward.”

Under denne nedtur besluttede jeg mig for at det simpelthen ikke måtte slå mig ud. Det kunne ikke passe at en kujon som ham, skulle vinde over mig. Jeg besluttede mig derfor dag for dag at opbygge viden og netværk, og finde modet på at starte igen.

Men reelt set var det vreden og frustrationerne, der fik mig til at agere på mine tanker.

Og dette skulle vise sig og være en god ting.

”Hej! Er du Daniel?”

En tilfældig aften hvor jeg ligger og skal til at sætte alarmen til dagen efter, modtager jeg en notifikation på facebook hvor der er fra YEAD der har posted noget omkring noget frivilligt job. Og ved en fejl trykke jeg på den og lander så på opslaget.

Opslaget handler om et frivilligt job hos nogen der hedder ”Nordic startup awards”. Hvis koncept er noget ligende Eurovision. Dog er dette et award show, hvor de hylder de nordiske startup virksomheder via konkurrencer rundt om i norden. Der stod de søgte en til være en del af teamet og ikkge meget mere.

Da jeg så det, tænkte jeg: ”Daniel, for at blive den bedste må du springe ud i det og forsøge!!”

Så jeg valgte at stå op af sengen, åbne computeren, åbne word og så gik det derudad med at skrive en ansøgning til dem…. SEND!

Der gik præcis 3 dage, så fik jeg en mail fra en herre ved navn Kim. I mailen skriver han meget kort og kontant:

”What do you say about meeting up next Wednesday. Then we could talk about how you might fit in.”

Mødet skulle afholdes i København. Og inden jeg fik nået og tænke på, hvad jeg lige havde meldt mig selv til, sad jeg i toget og havde retning mod KBH, for at møde en mand og en organisation, som jeg aldrig havde set eller hørt om før.

Jeg blev dog positiv overreasket da en ung mand rækker hånden frem og siger: ”Hej! Er du Daniel?”. Derefter gik det over al forventning. En lang snak frem og tilbage endte ud i, at jeg skulle stå for de sociale medier hos dem og fik titlen Social Media Manager. (For at læse mere om mødet klik her.)

TechBBQ gav energi og motivation

Så gik det stærkt, og jeg skulle nu også deltage til det danske award show i København. Den dag besluttede jeg mig for, at springe ud af min comfort zone og bryde en grænse. (Læs om Daniel Najafis tur uden for sin comfortzone her.)

Derefter kom det til eventet ved navn TechBBQ, hvor jeg virkelig fik et kick af energi, læring og netværk til fremtiden.

Najafi_TechBBQ

Da jeg var vendt hjem fra TechBBQ, var jeg så motiveret på, at starte igen, at satte jeg mig ned og begyndte og skrive forretningsplan for mit nye projekt. Samtidig valgte jeg og begynde at sælge NanoGrips igen.

Jeg valgte og sætte en hel dag af til at gå rundt omkring industrikvarterer og bilforhandlere i Århus. Resultatet var ikke positivt, men jeg gik derfra med en kæmpe oplevelse af afslag samt erfaring af, hvordan man skal sælge ”dør til dør” næste gang.

YEAD camp var networking med internationale folk

Midt i en svær tid var det blevet tid til et internationalt arrangement kaldet YEAD Camp.

Kernen i dette event var netværk. Ikke bare dansk, men internationalt. Jeg havde nu muligheden for, at finde de rette nøglepersoner til, at hjælpe mig med, at komme videre i mit projekt samt fremtidig projekter. Så jeg sørgde bestemt ikke for, at spilde tiden. Jeg fik skabt kontakt med fantastiske og spændende mennesker.

Her opstod et af mine mottoer:

”Surround yourself with powerful people.”

Endnu engang var jeg så motiveret til at fortsætte med projektet, at jeg gik i gang samme dag, jeg kom hjem!

Jeg fik afholdt et skype møde med en iværksætter, jeg havde mødt til Yead Camp ved navn Anders. Sammen kom vi frem til, at jeg skulle være sikker på, at jeg lavet det rigtigE før jeg lavede det rigtigT.

Efter mødet fik jeg skrevet en plan for, hvem jeg skulle snakke med, og hvad jeg skulle spørge om.

  • Investorer
  • Incubatorer
  • Startup virksomheder

Disse tre kategorier indeholdt personer, der skulle være med til hjælpe mig til at konkludere, om dette projekt var værd at sætte kræfter i.

Der var dog et sidste møde mere før jeg kunne beslutte mig…

Najafi_YEAD

Retning x Indsats = Succes

Hendes navn er Catrine. Hun hørte ikke til i nogen af de tre kateogier, men hun var foredragsholder.

Mødet var baseret på 3 ting:

  1. Projektet Panapas. Jeg ville høre feedback og evt. om hun kendte nogen der kunne hjælpe mig videre.
  2. Råd til fordrag. Jeg har et mål om, at længere fremme holde fordrag. Til dette tænkte jeg Catrine var den perfekte og spørge om hjælp til. Derudover håber jeg, at jeg engang i fremtiden ville hav muligheden for at holde et fordrag sammen med hende.
  3. Feedback på en anden idé.

Najafi_Alt i alt var mødet hele vejen igennem lærerigt!

Jeg fik svar på alle spørgsmål og fik oven i købet udleveret skabeloner, tekst og modeller som hjælp til mine projekter.

Mødet endte med en remse, som jeg stadig den dag i dag bærer rundt med mig:

Retning x Indsats = Succes

Læs næste gang hvad konklusionen blev…

På bar bund igen eller på vej op?

1 kommentar

Skriv et svar