Arkiver

E-handel

Hård kritik til Danmark fra Google-chef

Danmark har alle forudsætninger for at blive en verdens førende it-nation, men som tingene ser ud ligenu overhaler alle andre Danmark indenom. Politikken har talt med Googles nordiske chef

Googles nordiske chef Peter Friis efterlever ikke Googles firmaslogan ”Don’t be evil”, der har forholdt sig kritisk til Danmarks udvikling indenfor it-området.[quote_box_center]”Alting sker uendelig langsomt i Danmark, og når jeg samtidig ser, hvor stærkt det går i andre lande, bliver jeg direkte skræmt. Det er store ord, men jeg mener det virkelig – siger danske Peter Friis.”[/quote_box_center]

Danske forbrugere er verdens bedste til digitale muligheder

Peter Friis har for nyligt præsenteret Googles nyeste forbrugerundersøgelse, der viser at danskerne er blandt verdens bedste til at udnytte de digitale muligheder, trods at Danmark ikke er én af verdens stærkeste internetøkonomier.[quote_box_center]”Danmark har de vildeste betingelser i verden. Vi ligger altid i toppen på, hvor parate borgerne er til e-handel. Vi har en fantastisk historie for at digitalisere offentligheden. Vi har alt, der skal til. Bortset fra, at vi som dansk folk og som virksomhedskultur nærmest intet udsyn har – siger Peter Friis”[/quote_box_center]

Mentaliteten i Danmark er anderledes når det kommer til e-handel, dette skyldes vores folkesjæl.[quote_box_center]”En lille salamiproducent i San Francisco drømmer om at sælge til hele verden. En lille salamiproducent i Hundested drømmer om at sælge til Frederiksværk – siger Peter Friis”[/quote_box_center][quote_box_center]”Andre lande sætter ikke spørgsmålstegn ved, om det nu er en god idé at satse på internet og digitalisering. De gør det bare. Men fordi vi i Danmark ikke tør forpligte os til noget, og politikerne ikke tænker på andet end genvalg, så tør man ingenting. Jeg bliver vanvittig af det. Hver en fiber i mig skriger – siger Peter Friis”[/quote_box_center]

Google er den globale it-branche

Siden 2005 er tingene ekspanderet og Google er gået fra at være firmaet bag en populær søgemaskine, til at være leverandør af Gmail, Google Maps, smartphonesystemet Android samtidig med at Google er indehaver af videoportalen Youtube. Peter Friis blev også en del af kæmpekoncernen i 2005 og er blandt de danskere, der følger den internationale internetøkonomi på tæt hold. [quote_box_center]”Da jeg var med til at åbne Google i Danmark for ni år siden, var problemet, at danske virksomheder missede muligheder på internettet. De var langsomme til at komme i gang. Det lider vi stadig af. Danskerne handler mere i udlandet, end udlandet handler i Danmark. – Siger Peter Friis”[/quote_box_center][quote_box_center]”Nu er Danmark ved at begå den samme fundamentale fejl, bare med den mobile udvikling. Vi har talt om det i årevis, men inden for det seneste halvandet år er forbrugerne begyndt at skifte massivt til at gøre alting på tablets og smartphones. Men det har man slet ikke fanget i Danmark. Til næste år vil halvdelen af alle de fem milliarder søgninger, som verden over dagligt foretages via Google, ske via mobile devices, og imens det sker, har selv store danske virksomheder dårligt sat deres hjemmesider op – og slet ikke til at fungere på en mobiltelefon. – siger Peter Friis.”[/quote_box_center]

Læs yderligere omkring stigningen indenfor e-handel og onlineshopping via mobile devices her.

 

 

 

Skriv et svar