Arkiver

Nyheder

Heaps finder fester i hele Danmark

20.000 brugere på tre måneder og 30.000 matches mellem grupper i Århus, Odense og København. Det er resultatet, som har fået teamet bag fest-appen Heaps til at invitere resten af Danmark med til festen også. Af Louise Løvendahl Johansen

Festen, som startede sent i august som en app udelukkende for studerende på Copenhagen Business School, blev hurtigt så efterspurgt, at teamet bag den var nødt til udvide til hele København, Aarhus og Odense. Og efter hundredevis af henvendelser blev Heaps den 21. november et landsdækkende fænomen.

Sådan fungerer fest-appen

Heaps er kombination af det velkendte nytårs-radioprogram fra P3 ”Festen og Gæsten” og datingapp’en Tinder. Som i ”Festen og Gæsten” bringer Heaps folk sammen til fest, og som Tinder skal der “swipes” til højre og “matches” for at skabe kontakt. Heaps fokuserer dog på grupper, frem for enkeltindivider.

Frederik Bjerager Christiansen

”Heaps er for alle, der elsker at finde fester eller gæster,” fortæller Frederik Bjerager, Co-Founder og Marketingschef i Heaps.

Efter blot et par måneder på markedet er Heaps blevet landsdækkende, så det ikke kun er Danmarks tre største byer, der kan være med.

”Vi modtager konstant fantastisk feedback fra brugerne og henvendelser om inkludering af flere byer. Nu fortjener udviklingen at ramme næste niveau, så alle i DK skal kunne lege med,” siger Frederik Bjerager.

Heaps har fundet et hul i markedet

En app, der bringer grupper sammen til fest, er ikke set før i Danmark, og på de få måneder Heaps har været ude, ser det ud til, at der er et marked for lige præcis denne vinkel af fest- og bymiljøet.

Fremadrettet har Heaps store forventninger til udvikling af brugere.

”Vi har selvfølgelig utroligt store forventninger til, at Heaps fortsætter den succesfulde udvikling. Vi tror på at vore eksponentielle brugervækst fortsætter fremadrettet,” forklarer Frederik Bjerager.

Det har endnu kun været muligt at downloade Heaps fra App Store, og dermed har ingen andre end Iphone-brugere haft mulighed for at bruge appen. Med en Heaps-version til Android der inden længe rammer markedet, forventer Heaps-teamet et kæmpe boost.

Et erfarent team

Alle i Heaps-teamet har tidligere erfaring, der har hjulpet til, at Heaps er blevet en succes. Flere har eksempelvis haft fingrene i iværksætteri og udvikling før Heaps.

”Alle i teamet har startet og drevet lignende projekter tidligere, hvilket uden tvivl har styrket Heaps’ udvikling,” siger Frederik og fortsætter:

”Vi har stærke kompetencer fra tidligere erfaring med udvikling af produkter og platforme med stor volumen og aktivitet.”

Her kan især Niels Hangaard nævnes, der siden 2011 har været en del af Graduateland som såkaldt ’VP of Product Development’. Han har tre års erfaring med udvikling af produkter fra virksomheden, der hjælper studerende og nyuddannede med at finde bl.a. praktikpladser og job.

Udover det tekniske er det også vigtigt for et nyt produkt at skabe eksponering, hvilket nogle personer på teamet yderligere har erfaring med.

”Vi har stærk erfaring med markedsføring og branding fra ‘fashion og consumer-products’ – overordnet set en sammensætning, der har hjulpet os rigtig meget,” siger Frederik Bjerager.

Frederik nævner dog at det vigtigste og mest grundlæggende er, at hele teamet selv er en del af Heaps’ målgruppe: “Unge studerende der elsker at feste og møde nye mennesker, hvorfor produktet er til alle inklusiv os selv.”

Stort potentiale for Heaps i udlandet

Holdet bag Heaps, der tæller 6 studerende, startede udelukkende med at fokusere på parringer mellem grupper fra CBS. Efterfølgende blev der udvidet til flere danske universiteter bl.a. KU, dernæst til København, Århus og Odense, og nu er appen tilgængelig i resten af Danmark. Teamets næste mål og naturlige udviklingstrin er at udforske steder uden for landets grænser og på et tidpunkt gå globalt.

”Vi tror på, at appen også har et stort internationalt potentiale, og er allerede ved at klargøre indtog i andre europæiske lande,” fortæller Frederik Bjerager.

Hvis det fortsætter i det nuværende tempo, skal det nok lykkes for de seks drenge at erobre verden med den hippe fest-app.

Heaps2

1 kommentar

Skriv et svar