Arkiver

Nyheder

Antallet af CVR-registrerede virksomheder stiger

Ifølge Erhvervsstyrelsen er antallet af CVR-registrerede virksomheder på det højesteniveau siden 2008. For andet år i træk er antallet af virksomheder steget, og bare det seneste år er tallet steget med 6 %. Af Louise Løvendahl Johansen

Indtil sidste år har der været et markant fald af CVR-registrerede virksomheder i Danmark. Det skyldtes især finanskrisen, som ramte Danmark og resten af verden i efteråret 2008. Nu viser tal fra Erhvervsstyrelsen dog, at udviklingen er vendt.

“Det er rigtig positivt, at antallet af nye virksomheder fortsat stiger i Danmark. Det er en klar indikator på, at iværksætterlysten er ved at vende tilbage i Danmark,” fortæller Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Unge og ældre går iværksætter-vejen

Det er især de helt unge under 25 år og de ældre over 55 år, der er skyld i forøgelsen af CVR-registreringer.Anders Hoffmann

Ifølge Erhvervsstyrelsen har de unge og ældre historisk set ikke fyldt meget blandt virksomhedsejere, men den nye tendens kan godt hænge sammen med, at det er de to aldersgrupper, der har sværest ved at finde job, da de enten mangler erfaring eller er for tæt på pensionsalderen.

Ifølge Anders Hoffmann er der også bedringer i kvaliteten af virksomheder:

“Vi ser klare tegn på, at kvaliteten og tyngden af de virksomheder, der bliver startet, også stiger. Det er helt afgørende, da det ikke kun er mængden af virksomheder, men også kvaliteten, der skal sikre os flere arbejdspladser på sigt,” fortæller han.

Mere risikovillighed

Trods klare tegn på kvalitet er der ingen garanti for, at de CVR-registrerede virksomheden bliver til noget.

De mange nystartede virksomheder kan eksempelvis være et desperat forsøg på at komme ud af et system som dagpenge eller kontanthjælp, som i sidste ende ikke er gennemtænk, og dermed ikke opnår succes.

Denne gruppe kunne tænkes at være mere risikovillige, fordi de ikke har ligeså meget at tabe. Men dermed er det ikke sagt, at sådanne virksomheder ikke kan føre til noget godt. Der er trods alt en grund til Danmark ligger på en 6. plads over de bedste iværksætterlande i verden.

Læs også: Danmark er verdens 6. bedste iværksætterland

Hele Danmark er med

Det er ikke kun i hovedstaden, der iværksættes. Ifølge Erhvervsstyrelsens tal har alle regioner i Danmark, uden undtagelse, oplevet en stigning af CVR-registreringer siden 2008.

Det er glædeligt, at det ikke kun er i nogle bestemte regioner, at vi ser flere nye virksomheder. Det viser, at iværksætterlysten spirer i hver en krog af Danmark, og det vil forhåbentlig være med til at bringe vækst til alle dele af landet,” siger Anders Hoffmann

Iværksærtteri

Skriv et svar