Arkiver

EventsNyheder

Vinderne af IVÆKSTprisen 2014 er fundet

I sidste uge blev prisfesten afholdt for dette års vindere af IVÆKSTprisen. Det hele kulminerede i et brag af en fest og her kan du læse lidt omkring vinderne i de forskellige kategorier.

 Årets Væksteventyrer 2015: Nicklas Kany, MentorDanmark
Før Nicklas Kany tog chancen og blev succesfuld iværksætter, var han en hårdtarbejdende lærervikar. Under folkeskolens lockout lånte Nicklas en bekendts opbevaringsrum på et kontor, og det var her han sad med sin computer mellem papkasser og udviklede ideen bag MentorDanmark, som tilbyder privat lektiehjælp med udgangspunkt i den enkelte elevs læringsstil.

Med drive og passion har Nicklas på rekordtid skabt resultater. På 16 måneder er Nicklas gået fra at være universitetsstuderende og lærervikar, til at lede MentorDanmark, der er placeret i 3 lande og med 1.200 ansatte i hele norden.

Årets Udkantsværksætter 2014: Martin D. Andersen, PriceRunner
Efterhånden har vi alle sammen hørt, brugt eller stødt på PriceRunner, men dermed er det ikke alle der vidste at væksteventyret blev skabt og stadig er lokaliseret i Nykøbing Falster. Det betyder altså at PriceRunner er et pragteksempel på, at man som succesfuld virksomhed ikke behøver at gå på kompromis med succes og vækst bare fordi man er placeret lokalt.

Martin D. Andersen har med sit team fuldstændig forandret e-handlen i Danmark ved at give forbrugeren muligheden for at sammenligne priser på tværs af de mindste og største detailhandlere.

Årets Vovehals 2015: Jonas Elming, Nordic Race
Jonas Elming er tidligere udstationeret soldat i Afghanistan og allerede der afprøvede han kræfter af hos det danske Jægerkorps og dette må sige at være noget kun en vovehals tør.

Efter tiden i forsvaret har Jonas skabt Nordic Race – et militærinspireret forhindringsløb, som er baseret på oplevelserne han mødte i forsvaret. Et vildt, alsidigt og hårdt forhindringsløb hvor ens udholdenhed virkelig bliver sat på prøve.

Formålet med Nordic Race er at udfordre løberne i varierende discipliner og terræn samt give dem unikke oplevelser, som de ikke finder andre steder. Nordic Race bakker op om sårede soldater og deres familier gennem non-profit organisationen: ”Støt Soldater Og Pårørende” og har til dato doneret mere end 40.000 kr til formålet.

Årets Idealist 2014: Carl Kai Rand, Anders Mørck & Kasper Eich-Romme, GoBoat
Iværksætterne Carl Kai Rand, Anders Mørck og Kasper Eich-Romme har med deres projekt skabt en maritim helhedsoplevelse der afspejler bæredygtighed, respekt og good vibes. GoBoat arbejder med lydløse og solcelledrevne dansk designede picnicbåde.

På ganske kort tid er det lykkedes de tre iværksættere at skabe et åndehul midt i København, der giver københavnerne og byens turister kvalitetstid. Dette sker i form af bæredygtige oplevelser i de københavnske kanaler.

Årets Unge Håb 2014: Søren Bælum, Deluxlife.dk
Første gang Søren Bælum forsøgte at overtale folk om sin idé med Deluxlife og salg af luksus champagne mødte den unge iværksætter mange skeptiske blikke. Dette var dog ikke en stopklods for Søren, der mener at der ikke findes dårlige undskyldninger, han tror på sig selv og sine evner, men vigtigst at alt, turde han at tage chancen.

Opsparing var allerede opbrugt, da den første palle champagne blev købt og på bare fem måneder beviste Søren omverdenen, at hans ideer er holdbare, da hans virksomhed Deluxlife.dk havde omsat for mere end 3 millioner krone. Siden da er det gået stærkt for Søren der i dag driver fem virksomheder og har sammenlagt 11 ansatte under sig.

Årets Kvindelige Iværksætter(e) 2014: Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe & Marie Stampe Berggreen, DropBucket
Genbrug er in og DropBucket har formået at lave en skraldespand ud af skrald. Denne skraldespand er en miljøvenlig engangsskraldespand lavet af genbrugsbølgepap. Dette har været noget danskerne har manglet for på ganske kort tid har DropBucket fået kunder som f.eks. Roskilde Festival, Københavns Kommune, Århus Festuge og Distortion.

Genbrug er som bekendt guld, der med Heiða og Maries vovemod har medført, at de har fået et millionbeløb i investorkapital til at udbrede DropBucket i Europa. Senest har de modtaget en særdeles fornem anerkendelse indenfor deres branche, da de i november måned vandt en ScanStar pris for bedste emballage i Skandinavien.

Årets Pitch 2014: Mikkel Keldorf, Fradrag.nu
Fradrag.nu tweetede i fredags efter de festlige lejligheder at de var meget stolte af deres pris hos IVÆKSTprisen.

IVÆKSTprisen årets pitch

Årets Jurypris 2014: Claus Meyer

IVÆKSTprisen er en publikumspris, hvor danske iværksætterer selv indstiller kandidaterne og udpeger vinderne.

Claus Meyer har som en af de få der har bevaret sin troværdighed og gennemslagskraft gennem alle årene. Intet gøres halvt og intet overlades til tilfældighederne. Han er populær i iværksættermiljøet og har formået at holde begge fødder solidt plantet på jorden og er et forbillede, der er med til at styrke danskernes iværksætterlyst.

Shopsonline ønsker alle vinderne tillykke med sejren

 

 

 

Skriv et svar